Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Crna Gora pozvana na Bajdenov Samit za demokratiju, nema pozivnice za Srbiju i BiH

Na Samit nije pozvano ni Kosovo, a portparol ambasade SAD u Prištini kaže da je samit inicijativa koja ne može da obuhvati sve partnere

Poziv za učešće na ovogodišnjem Samitu za demokratiju dobili su predstavnici 100 zemalja, među kojima su Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Albanija, objavio je američki Politiko, pozivajući se na izvore.

Srbija i Bosna i Hercegovina nisu pozvane na Samit za demokratiju, koji će organizovati američki predsjednik Džozef Bajden.

Na Samit nije pozvano ni Kosovo, a portparol ambasade SAD u Prištini kaže da je samit inicijativa koja ne može da obuhvati sve partnere.

Bajden će 9. i 10. decembra biti domaćin virtuelnog samita, na kojem će se okupiti predstavnici vlada, civilnog društva i privatnog sektora.

U fokusu diskusije biće izazovi i mogućnosti sa kojima se demokratija suočava, a dnevni red samita je i dalje povjerljiv, jer Bajdenov tim radi na njegovom oblikovanju.

Američki zvaničnici su iznijeli listu mogućih obaveza koje bi druge zemlje mogle da preuzmu, kao što je prikupljanje sredstava za programe medijskog obrazovanja ili nametanje kontrole izvoza tehnologija dvostruke namjene, navodi Politiko.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
05.11.2021-17:48 17:48

Pitanje je ..ko ce biti pozvan..koce o tome odlucivati???

Ha20
06.11.2021-19:06 19:06
Reply to  Sara

Pitanje je.. Ko normalan moze da razumije tvoje mudrovanje i odgovori na tvoje misteriozno pitanje !? Pokusaj malo da smiris strasti i postavljas normalna i prosta pitanja koja mogu da razumiju svi citaoci sajta. Hvala na paznji i prijatan vikend.