Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Crna Gora posvećena očuvanju regionalnog mira i stabilnosti, Turska spremna da pomogne modernizaciju Vojske

Sagovornici su naglasili da su posvećeni daljem unapređenju odlične saradnje u oblasti odbrane, između dvije partnerske i prijateljske zemlje

Crna Gora i njene oružane snage su posvećene očuvanju regionalnog mira i stabilnosti, uprkos mnogobrojnim bezbjednosnim izazovima s kojima se region susreće u posljednjih nekoliko godina, kazao je načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurović, koji se sastao sa ambasadorkom Turske Songul Ozan i izaslanikom odbrane te zemlje u Crnoj Gori, pukovnikom Muhamet Kelami Kablajem.

Gosti su čestitali generalu Đuroviću postavljenje na dužnost i poželjeli uspješan rad.

“Sagovornici su naglasili da su posvećeni daljem unapređenju odlične saradnje u oblasti odbrane, između dvije partnerske i prijateljske zemlje”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Načelnik Generalštaba se osvrnuo na dosadašnju saradnju Vojske Crne Gore i Oružanih snaga Turske, sa posebnim akcentom na planirane donacije u skladu sa Sporazumom o vojno-finansijskoj saradnji, obuku i kurseve u skladu sa Implementacionim protokolom za finansijsku podršku.

“Đurović je potvrdio posvećenost Crne Gore i njenih oružanih snaga očuvanju regionalnog mira i stabilnosti, uprkos mnogobrojnim bezbjednosnim izazovima s kojima se region susreće u posljednjih nekoliko godina”, navodi se u saopštenju.

Ozan je naglasila spremnost Turske za nastavak saradnje i podršku crnogorskim kolegama radi dostizanja pune interoperabilnosti sa savezničkim snagama.

“Skrenula je posebnu pažnju na napredak turske vojne industrije, te mogućnosti korišćenja turskih vojnih kapaciteta za opremanje i modernizaciju Vojske Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve