Petak, 2 Juna, 2023
Rubrika:

Crna Gora podržala sankcije i za komandira moskovske policije, talibanskog ministra…

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost, Žozep Borelj, saopštio je da je Savjet EU ovu odluku usvojio 7. marta.

Crna Gora se uskladila sa odlukama Savjeta Evropske unije o restriktivnim mjerama zbog ozbiljnog kršenja ljudskih prava i zloupotreba. Aktuelnim, restriktivnim mjerama, proširuje se spisak osoba i firmi koje se nalaze na crnoj listi EU.

Na proširenoj listi, kako se može vidjeti u dokumentu Savjeta EU, nalazi se devet novih imena – komandir moskovske policijske stanice Aleksander Geoorgievič Fedorinov, ruski major-general Aikolaj Anatolevič Kuznjecov, poručnik Ramil Rakmatulovič Ibatulin, talibanski ministar za visoko obrazovanje Neda Mohamad Nadem i drugi…

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost, Žozep Borelj, saopštio je da je Savjet EU ovu odluku usvojio 7. marta.

Sa odlukama su se uskladile sve zemlje kandidati za članstvo u EU na Zapadnom Balkanu, sem Srbije.

Srbija je jedina zemlja kandidat za članstvo u EU na Zapadnom Balkanu koja se nije uskladila ni sa prethodnih 15 odluka Savjeta EU o restriktivnim mjerama zbog Ukrajine, koje su donijete u januaru i februaru ove godine i julu, septembru i novembru 2022.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve