Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora podržala novi paket EU sankcija protiv Rusije

U saopštenju se navodi da se zemlje kandidati Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Albanija i Ukrajina, te zemlja potencijalni kandidat Bosna i Hercegovina, i zemlje EFTA Island, Lihtenštajn i Norveška, članice Evropskog ekonomskog prostora, usklađuju sa ovom odlukom Savjeta

Savjet EU uveo je novi paket sankcija Rusiji, zbog agresije na Ukrajinu. Sankcijama se, kako stoji u saopštenju visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepa Borelja, pridružila i Crna Gora.

U saopštenju se navodi da se zemlje kandidati Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Albanija i Ukrajina, te zemlja potencijalni kandidat Bosna i Hercegovina, i zemlje EFTA Island, Lihtenštajn i Norveška, članice Evropskog ekonomskog prostora, usklađuju sa ovom odlukom Savjeta.

“Oni će obezbijediti da njihove nacionalne politike budu u skladu sa ovom odlukom Savjeta. Evropska unija svjesna je ove posvećenosti i pozdravlja je”, piše u saopštenju.

Prema odluci Savjeta, pod sankcijama koje je podržala Crna Gora su ruski privredni subjekti Federal Center for Dual-Use Technology (FTsDT) Soyuz, Turayev Machine Building Design Bureau Soyuz, Zhukovskiy Central Aerohydrodynamics Institute (TsAGI) i Rosatomflot.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pe Pera
08.08.2022-11:01 11:01

Ako im to ne pomogne ništa neće….. Srecom podpisan je mir sa Japanom pa nijesmo više u ratu sa njima.