Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora kao lider u integracijama spremna da uloži napor za pronalazak zajedničkog jezika na Zapadnom Balkanu

Tegeltija je, kako se navodi, naznačio je da je Crna Gora zemlja, sa kojom BiH baštini prijateljski odnos, nema otvorenih pitanja, ističući važnost dalje ekonomske saradnje, naročito u energetskom sektoru

Crna Gora, kao lider u evropskim integracijama spremna je da pruži dodatan napor kako bi bila primjer svima drugima u regionu, kazao je crnogorski premijer Dritan Abazović  u toku razgovora sa predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoranom Tegeltijom na marginama Samita Inicijative “Otvoreni Balkan” u Ohridu.

Abazović, kako je saopšteno, posebno je istakao da ga raduje da su ovu Inicijativu podržale SAD i EU, dva najvažnija spoljnopolitička partnera Crne Gore sa kojima je “naša država uvijek na istoj strani”.

„Uvjeren sam da će sastanci koji se održavaju u Ohridu pomoći državama Zapadnog Balkana da se približe Evropskoj uniji i pronalaženju zajedničkog jezika o tome kako da unaprijede politički i ekonomski dijalog. Crna Gora, kao lider u evropskim integracijama spreman je da pruži dodatan napor kako bi bila primjer svima drugima u regionu“, naglasio je Abazović.

Tegeltija je, kako se navodi, naznačio je da je Crna Gora zemlja, sa kojom BiH baštini prijateljski odnos, nema otvorenih pitanja, ističući važnost dalje ekonomske saradnje, naročito u energetskom sektoru.

“Sagovornici su se saglasili da su odnosi Crne Gore i Bosne i Hercegovine prijateljski, ojačani zajedničkim vanjskopolitičkim prioritetima u pogledu regionalne saradnje i integracije u EU”, zaključili su iz Kabineta Abazovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve