Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora i Brazil dijele pogled na globalnu bezbjednosnu scenu

Sagovornici su podvukli važnost saradnje i zajedničkog djelovanja na globalnom planu, posebno u izazovnim vremenima kao što je još uvijek aktuelna pandemija virusa COVID-19

Ministarka odbrane Olivera Injac primila je u posjetu ambasadora Brazila Eduarda Botelho Barbosu. Tom prilikom između sagovornika je konstatovano da Crna Gora i Brazil dijele pogled na dlobalnu bezbjedonosnu scenu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako su saopštili, Injac je istakla da je Ministarstvo odbrane otvoreno za saradnju sa odbrambenim sektorima svih zemalja sa kojima dijeli iste demokratske vrijednosti i poglede na globalnu bezbjednosnu scenu.

“Injac je kazala da je Crna Gora posvećena uspostavljanju i unaprjeđenju bilateralne saradnje, kako sa zemljama saveznicama, tako i sa partnerskim državama. Ona je informisala sagovornika o doprinosu Crne Gore u okviru Alijanse, ističući da je punopravno članstvo u EU drugi spoljnopolitički prioritet naše zemlje”, navode u saopštenju.

Dodatno ističu da je Barbosa naglasio doprinos Crne Gore međunarodnim misijama i operacijama, kao potvrdu posvećenosti globalnom miru i stabilnosti.

“On je podsjetio da Brazil, kao i Crna Gora, aktivno učestvuje u UN mirovnim misijama i operacijama”,dodaju u saopštenju.

Sagovornici su podvukli važnost saradnje i zajedničkog djelovanja na globalnom planu, posebno u izazovnim vremenima kao što je još uvijek aktuelna pandemija virusa COVID-19.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve