Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

CP: Oborite Vladu, ovo je papazjanija po željama Jokovića, Džomića, Vučića i Porfirija

Pozivaju sve parlamentarne državotvorne stranke da, kako kažu, za trenutak počnu da se ponašaju državotvorno, zaborave sitne partijske interese i obore 43. Vladu Crne Gore

Tzv. Temeljni ugovor koji je obnarodavala Vlada Crne Gore je dno dna u pravničkom smislu, jedna papazjanija koju ne bi progutao brucoš pravnog fakulteta, saopšteno je iz Crnogorskog pokreta.

URI poručuju da “svoje poslovne odnose sa Srbijom neće ostvarivati prodajući interese Crne Gore”.

Pozivaju sve parlamentarne državotvorne stranke da, kako kažu, za trenutak počnu da se ponašaju državotvorno, zaborave sitne partijske interese i obore 43. Vladu Crne Gore.

Njihovo obraćanje prenosimo integralno: 

“Svojim saopštenjem kako održava obećanje da će rješavati probleme URA je pokazala svo licemjerje. I Putin slično govori o Ukrajini. I on rješava probleme. Ne rješavaju se problemi tako što kršiš sve međunarodne norme, zakone, Ustav zemlje, tako što praviš pravni nonsens, donosiš predloge ugovora koji ulaze debelo u domaće zakonodavstvo, krši Ustav države kao najveći pravni akt, derogira mnoge zakone kojima se utvrđuju prava svih pravnih lica u državi, uključujući vlasnička, publicistička, obrazovna, … Vlasništvo se dokazuje u redovnim pravnim postupcima i ne jemči ofrlje međunarodnim ugovorom. Da stvari budu još tragičnije sekularna država u ugovoru koji sklapa sa vjerskom zajednicom bavi se kanonskim ustrojstvima? To je vrhunac pravnog neznanja, kršenja svih međunarodnih protokola, odluka suda u Strazburu, u kojima je svima naloženo da države nijesu nadležne da se bave crkvenim zakonima, niti da presuđuju i bave se kanonskim odnosima crkava. Što briga državu Crnu Goru po kojim kanonima funkcioniše neka vjerska organizacija?

Tzv. Temeljni ugovor koji je obnarodavala Vlada Crne Gore je dno dna u pravničkom smislu, jedna papazjanija koju ne bi progutao brucoš pravnog fakulteta.

Ne postoji u tom besmislenom ugovoru nijedan član koji ne bi mogao oboriti bilo koji pravnik koji nije zaluđenik Crkve Srbije i koji namjerno ne radi u njenu korist. Taj nazovi ugovor je jedino za njih validan jer im daje prava koja nemaju ni u sopstvenoj državi iz koje su.

Još se URA ruga javnosti kako je objelodanjivanjem tog nazovi ugovora ispunila princip transparentnosti? Transparentno bi bilo da ste sproveli javnu raspravu, da ste pustili stručnu javnost da ocjenjuje da li je taj ugovor u skladu sa Ustavom Crne Gore, sa zakonima Crne Gore, sa međunarodnim standardima, da ste konsultovali Venecijansku komisiju koja jeste zajedno sa OEBS-om donijela preporuke o odnosu države i vjerskih zajednica, a ne da pravite papazjaniju po željama Jokovića iz SNP-a, Velibora Džomića, Aleksandra Vučića i Porfirija Perića.

Po istim principima možete potpisati ugovor sa sobom, tj. sa URA-om, i da prepišete sebi čitavo primorje! Ne rješavaju se problemi tako da dovodite Crnu Goru na ivicu građanskog rata, jer ste podigli toliko emocije kod večine građana Crne Gore da je sve moguće.

Strasti se smiruju tako što se poštuju pravne činjenice, utvrđuje istina i traži stručna podrška od relevantnih adresa. Način kako vi rješavate problem je otprilike kao da ste 5. septembra 2021. naredili policiji da pobije sve one koji su protestovali na Cetinju. Doduše, bilo je i takvih predloga. Ali, to je rješenje problema koje je primjereno diktaturama, Bjelorusiji, Śjevernoj Koreji, Rusiji, a ne jednom demokratskom društvu.

Samo budala može misliti da se nepravdom mogu rješavati problemi. Nijedno društvo nije tako riješilo ništa, naprotiv tako se samo produbljuju unutardruštveni animoziteti i dovodi do narušavanja građanskog mira. Nema Crnogorca koji će preći preko idajničkog i neprijateljskog akta kakav je taj nazovi temeljni ugovor! Ne računajte na to! Zanimljivo je da vi iz URA-e mislite da ćete vladati 30 godina i da ste potpuno sigurni od bilo koje odgovornosti? Kunemo vam se Sv. Petrom Cetinjskim da se to neće desit. Svoje poslovne odnose sa Srbijom nećete ostvarivati prodajući interese Crne Gore!

Pozivamo sve parlamentarne, državotvorne stranke da za trenutak počnu da se ponašaju državotvorno, zaborave sitne partijske interese i obore 43. Vladu Crne Gore kao izdajničku, kolaboracionističku, prostačku, nekompetentnu, nedemokratsku, Vladu ljudi nedostojnih da obavljaju državne funkcije.

Pozivamo DPS da se ODMAH izjasni i da ne kalkuliše!

Kao i sve ostale procrnogorske stranke i stranke manjina koje neće da svojim vjekovnim komšijama, prijateljima i sugrađanima zabijaju prst u oko!

Garantujemo svima da ćemo sve svoje sposobnosti upotrijebiti da više nikada ne dobijete nijedan crnogorski glas ako dozvolite da se sprovede ova bijedna izdaja Crne Gore i vaših birača!”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BMX
29.06.2022-12:34 12:34

Kako drzava Crna Gora moze da garantuje i daje jemstvo SPC i obratno, bilo sta kad granice njenih eparhija nisu iste kao drzavne granice ?! To nije slucaj u Hrvatskoj, Sloveniji i dr drzavama. Samo u Crnoj Gori. Kako drzava Crna Gora moze pravno garantovati i dejstvovati ( i obratno) na teritorijama Srbije i BiH gdje su eparhije Budimljanska i Milesevska , npr u Trebinju, Bileci, Prijepolju, Priboju ? To znaci samo jedno – da Crkva Srbije ne priznaje samo postojanje ove drzave, njen Ustav zakone, suverenitet i teritorijalni integritet i smatra je samo “incidentom i privremenim rjesenjem” na kojem… Pročitaj više »