Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Čović i Zvezda u kampanji protiv Crne Gore

Zahtjev Košarkaškog kluba Crvena zvezda da se odloži sjutrašnja utakmica protiv KK Budućnosti Voli u Podgorici, zbog kako u beogradskom klubu procjenjuju nepovoljne političke situacije u Podgorici, samo je jedan u nizu dokaza da se politika umiješala u sport, i da iz susjedne Srbije ne prestaje da se vodi kampanja protiv Crne Gore

Zahtjev Košarkaškog kluba Crvena zvezda da se odloži sjutrašnja utakmica protiv KK Budućnosti Voli u Podgorici, zbog kako u beogradskom klubu procjenjuju nepovoljne političke situacije u Podgorici, samo je jedan u nizu dokaza da se politika umiješala u sport, i da iz susjedne Srbije ne prestaje da se vodi kampanja protiv Crne Gore. Iz KK Budućnost Voli i iz Uprave policije tvrde da nema nikakvih organizacionih i bezbjednosnih problema, te da je sve spremno za odigravanje utakmice-derbija ABA lige.

Nebojša Čović

Ovim potezom Beograđana, kojim rukovodi predsjednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović, samo se doprinosi podizanju tenzija, do kojih je došlo nakon što je Crna Gora donijela Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

U saopštenju KK Crvena zvezda ističu da su se zbog trenutnih dešavanja u Crnoj Gori obratili nadležnim organima Srbije, i da im je navodno odgovoreno „da se ne može isključiti mogućnost eventualnih incidenata na navedenoj utakmici, usmjerenih prema igračima i stručnom štabu, upravi i simpatizerima KK Crvena zvezda mts, bez obzira na bezbjednosne mjere koje bi bile preduzete od strane domaćina“.

Tvrde da bi eventualni incidenti mogli da u ovom trenutku nanesu nesagledivu štetu očuvanju ABA lige.

Možda Čović ovim saopštenjem priželjkuje incidente na utakmici, koje bi kasnije iskoristio za medijske napade protiv države Crne Gore. Poznato je da on ne može da prežali sezonu kad je Budućnost osvojila ABA ligu 2018. Od tada koristi svaku priliku da svojim izjavama podigne tenzije usmjerene protiv “plavih”, Dragana Bokana, novinara ali i Crne Gore.

Iz KK Budućnost Voli naglašavaju da za ovakvim zahtjevom nema nikakvih osnova, te da su preduzete sve nephodne organizacione i bezbjednosne mjere kako samog kluba tako i nadležnih državnih organa.

U Upravi policije su CdM-u kazali da su stvoreni svi uslovi za odigravanje utakmice, i najavili da će ovu utakmicu snimati, kao što to uvijek i rade.

Utakmica Budućnost Voli – Crvena zvezda zakazana je za sjutra od 18 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve