Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Ćorović: Šovinističke uvrede na račun Abazovića nedopustive za društvo koje želi biti dio EU

Pogrdne, nacionalističke i šovinističke uvrede na račun potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića su nedopustive za društvo koje želi biti dio evropske porodice država, kazao je Jasmin Ćorović, potpredsjednik Bošnjačke stranke

Pogrdne, nacionalističke i šovinističke uvrede na račun potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića su nedopustive za društvo koje želi biti dio evropske porodice država, kazao je Jasmin Ćorović, potpredsjednik Bošnjačke stranke.

“Najoštrije osuđujemo ono što se večeras desilo ispred RTCG, kada se iz mase okupljenih nekoliko puta čulo “Šiptaru”. Ovakvi ispadi samo dodatno potvrđuju da Crna Gora mora odlučno krenuti u pravcu očuvanja evropskih vrijednosti, jer je to jedini put u pravcu dostizanja visokih demokratskih standarda i garancija našeg punopravnog članstva u EU. Među najvažnijim vrijednostima za koje se zalaže EU jeste i očuvanje i poštovanje manjinskih prava.

Pozdravljamo pravo na mirno okupljanje i demokratsko izražavanje nezadovoljstva određenim političkim stavovima, ali se ne smiju dozvoliti uvredljivi povici na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

Jedno je kritikovti političara zbog njegovih političkih stavova, ali je potpuno neprihvatljivo vrijeđati ga na vjerskoj i nacionalnoj osnovi.

Pozivamo sve političke subjekte da ne doprinose podgrijavanju tenzija i širenju međunacionalne netrpeljivosti, posebno one koji kroz svoje objave i saopštenja manipulišu osjećanjima građana Crne Gore”, kazao je Ćorović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve