Petak, 22 Septembra, 2023
Rubrika:

Ćorović: Prisustvo ministara na obilježavanju neustavnog dana RS prvorazredni međunarodni skandal

On je istakao da je prisustvo Damjanovića i Kovača današnjoj svečanoj akademiji u Banjaluci prvorazredni međunarodni skandal

Crna Gora ima dobre bilateralne i prijateljske odnose sa Bosnom i Hercegovinom, koja je nezavisna i međunarodno priznata država. S toga, prisustvo ministara Aleksandra Damjanovića i Marka Kovača obilježavanju neustavnog Dana RS, vodi u pravcu pogoršanja tih odnosa, poručio je potpredsjednik Bošnjačke stranke Jasmin Ćorović.

“Cjelovitost i nezavisnost BiH niko ne može dovoditi u pitanje. Odluku Ustavnog suda BiH, da 9.januar proglasi neustavnim, u smislu obilježavanja Dana manjeg bh.entiteta RS, moraju poštovati svi, pa i ministri Damjanović i Kovač. Ukoliko im je stalo do dobrih odnosa u regionu, moraju se zapitati kakvu poruku šalju svojim prisustvom proslavi neustavnog praznika”, kazao je Ćorović.

On je istakao da je prisustvo Damjanovića i Kovača današnjoj svečanoj akademiji u Banjaluci prvorazredni međunarodni skandal.

“Na današnji dan je počeo rušilački i ubilački pohod na državu Bosnu i Hercegovinu, s ciljem istrebljenja prvenstveno bošnjačkog naroda i uništenja svih njegovih obilježja. Zato javno pitamo ministre Damjanovića i Kovača da li su prisustvom svečanoj akademiji u Banjaluci predstavljali Vladu Crne Gore, da li su putovali kao vladini zvaničnici i o čijem trošku”, upitao je Ćorović.

On je kazao da prisustvo dva ministra iz 43. Vlade proslavi neustavnog dana RS je dokaz da je Bošnjačka stranka glasajući za nepovjerenje 43. Vladi, glasala ispravno, jer je očigledno da je ona skrenula sa euroatlanskog puta i umjesto naprednih ideja vratila se retrogradnoj ideologiji koju i simbolizuje 9. januar sa svim onim što se nakon 9. januara dogodilo na tlu Bosne i Hercegovine.

“Bošnjačka stranka nikada neće pristati da politika koja je dovela do genocida bude dio zvanične politike Crne Gore”, kazao je Ćorović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Fatima
08.01.2023-20:34 20:34

Cus ovih splacina -a sa njima jos u vladi i kolo igraju -jedino Izdajica Ibrahimovic je ostao u Toj Vladi a ovaj veli izglasano nepovjerenje a jos sa njima vrse nedjela ne samo CG nego i Bosni iHercegovini -Kaznit cemo vas na izborima -Corovic-Ibrahimovic -BS uvjerit cete se samo sto ste izdajnici i sa cetnicima ste se u kolo uhvatili !!

Merlin
09.01.2023-02:28 02:28
Reply to  Fatima

Jesi li i ti Njegoševa Crnogorka i simpatizer nvo CPC ?

Merlin
09.01.2023-02:28 02:28

Totalno si nebitan !