Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Ćorović: BS nema niti jedan argument da Milatoviću da bjanko podršku za predsjednika

Ćorović je poručio da stav BS-a o Milatoviću i njegovoj politici je baziran na njegovom političkom djelovanju u 42. Vladi Crne Gore, koje im ''ne daje niti jedan argument da mu kao nacionalna partija Bošnjaka damo bjanko podršku za poziciju predsjednika Crne Gore''

Priča da se predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović nije pojavio na dogovorenom sastanku nije u skladu sa činjenicama jer sastanak sa njim nije ni dogovore, saopštio je potpredsjednik Bošnjačke stranke Jasmin Ćorović reagujući na navode predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića, izrečenih sinoć u emisiji Načisto, na TV Vijesti.

Ćorović je poručio da stav BS-a o Milatoviću i njegovoj politici je baziran na njegovom političkom djelovanju u 42. Vladi Crne Gore, koje im “ne daje niti jedan argument da mu kao nacionalna partija Bošnjaka damo bjanko podršku za poziciju predsjednika Crne Gore”.

“Pokret Evropa sad je iskazao želju da se sastane sa rukovodstvom BS, u vezi podrške za predsjedničke izbore. Mi smo razgovor prihvatili i vjerujem u jednoj prijatnoj atmosferi, razmijenili mišljenja u vezi sa političkom situacijom, položajem Bošnjaka, “etničkim čišćenjem” institucija nakon promjene vlasti 2020. godine, a od strane Vlade u kojoj je Milatović bio ministar, kao i mnogim drugim temama”, rekao je Ćorović.

Sastanku je, kako je dodao, prisustvovao potpredsjednik BS, zajedno sa dvojicom članova Predsjedništva, jer su, kaže, smatrali da je politički korektno da se razgovori u tom trenutku vode na nivou potpredsjednika, imajući u vidu da je Jakov Milatović zamjenik predsjednika pokreta ES.

“Dakle, sva priča da se predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović nije pojavio na dogovorenom sastanku nije u skladu sa činjenicama jer sastanak sa njim nije ni dogovoren”, istakao je on.

Kada je riječ o navodnim “procesima” koji se dešavaju unutar BS, Ćorović je zahvalio gospodinu Milatoviću na brizi, međutim, “želimo da zna on i cjelokupna javnost da se odluke u BS donose na nivou organa partije i da je odluka Predsjedništva kojeg kandidata treba podržati rezultat mišljenja članova GO iznešenog na sjednici tog organa stranke”.

“Na kraju, da smo donijeli ispravnu odluku o tome kojeg kandidata treba podržati, potvrdio je i rezultat u Rožajama, Bijelom Polju, Plavu, Gusinju, Petnjici”, dodaje on.

Govoreći o našoj dijaspori, Ćorović je podsjetio Milatovića da je on bio “dio Vlade koja je našim državljanima na privremenom radu u inostranstvu htjela oduzeti prebivalište”.

“Zbog toga ne bi trebalo da ga čudi što dijaspora u ovom trenutku nema povjerenja u one koji su 2020. godine, ekspresno očistili institucije od Bošnjaka, zaustavili kapitalne projekte na sjeveru i krenuli u izmjene zakona, kako bi oduzeli prebivalište našim gradjanima na privremenom radu u inostranstvu i time ih lišili biračkog i mnogih drugih prava koja iz prebivališta proizilaze”, istakao je Ćorović.

Prema njegovim riječima, Bošnjačka stranka baštini ideju partnerstva i saradnje sa svima koji žele dobro bošnjačkom narodu, svim građanima i državi Crnoj Gori.

“Vjerujemo da će gospodin Milatović, kao neko ko za sebe kaže da je Evropejac, svoje pacifističko opredjeljenje potvrditi i u praksi. Ne samo deklarativno, već i suštinski. Do tada, naš stav o njemu i njegovoj politici moramo bazirati na njegovom političkom djelovanju u 42. Vladi Crne Gore, koje nam ne daje niti jedan argument da mu kao nacionalna partija Bošnjaka damo bjanko podršku za poziciju predsjednika Crne Gore”, zaključuje Ćorović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve