Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

CKM: Završen putujući cirkus Crna Gora – podijeljena zemlja

Napominju da je jedinu korist od projekcije filma imao bivši ministar pravde Vladimir Leposavić za kojeg kažu, da je “prisustvujući prikazivanju pobrao aplauze malobrojne publike”.

Sinoć je u Beranama svoje putešestvije završio putujući cirkus Crna Gora- Podijeljena zemlja reditelja “ velikog srpskog viteza” koji nema nijedan srpski korijen Borisa Malagurskog, saopšteno je iz Crnogorske kulturne mreže (CKM).

“Ovaj “kultni” film je neuspješan pokušaj srpske službe da ospori tekovine 21. maja i da Crnu Goru predstavi kao srpsku zemlju”, navode u saopštenju.

Kako su istakli iz CKM-a, putujući cirkus je najveću štetu nanio Srpskoj pravoslavnoj crkvi koja je pružila podršku njegovoj realizaciji.

“Posebna i velika sramota je nanešena Sabornom hramu Hristovog vaskrsena u Podgorici đe je organizovana crnogorska premijera filma. Projekciju filma koji je prikazivan u više gradova nije viđelo ni hiljadu građana pa što dovoljno govori o uspješnosti putešestvija projekta i propadti misije srpske službe”, dodaju u saopštenju.

Napominju da je jedinu korist od projekcije filma imao bivši ministar pravde Vladimir Leposavić za kojeg kažu, da je “prisustvujući prikazivanju pobrao aplauze malobrojne publike”.

“Za nas u Crnogorskoj kulturnoj mreži je važno da smo uspjeli da se izborimo da se film ne prikaže u hramu crnogorske kulture Nikšićkom pozorištu. Dinar patriota Boris Malagurski napušta Crnu Goru pognute glave jer je njegov putujući cirkus doživio debakl kakav nije očekivao”, poručuju u sapopštenju.

Iz CKM imali su savjet za srpskog reditelja.

“Cenjenjenom srpskom reditelju Malagurskom preporučujemo da nakon kraha koji je doživio u Crnoj Gori počne da traga za samim sobom i nakon istraživanja nas obavijesti”, zaključuju iz Crnogorske kulturne mreže.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Multikulturan
27.06.2021-14:00 14:00

Odličan prikaz,vrlo dobra brojna publika u nasem hramu.Šteta da nije bijo direktan prenos na nasoj RTCG.