Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

CKM uputila otvoreno pismo Pažinu: Zašto radite protiv Crnogoraca i CPC?

Vaša ponuda koju ste iznijeli Srpskoj pravoslavnoj crkvi se može jedino okarakterisati kao uskraćivanje slobode vjeroispovijesti građanima Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Crnogorci

Crnogorska kulturna mreža uputila je otvoreno pismo ministru pravde Zoranu Pažinu, navodeći da je ponuda koja je iznijeta Srpskoj pravoslavnoj crkvi uskraćivanje slobode vjeroispovijesti građanima Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Crnogorci.

Foto CKM

Njihovo pismo prenosimo u cjelosti:

Ministre Pažin,

Obraćamo Vam se kao „ Prvom pravniku Vlade Crne Gore“, sa pitanjem: Zašto radite protiv Crnogoraca i Crnogorske pravoslavne crkve? Vaša ponuda koju ste iznijeli Srpskoj pravoslavnoj crkvi se može jedino okarakterisati kao uskraćivanje slobode vjeroispovijesti građanima Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Crnogorci.

Neshvatljivo je da ste SPC ponudili da i nakon sudskih postupaka kakav god njihov epilog bio nastave sa korišćenjem crkvenih objekata, što samim tim znači da u njima nijesu dobrodošli Crnogorci i sveštenstvo CPC. Minisrte Pažin hendikep Crne Gore je to što ste Vi bili glavni čovjek pregovaračkog tima jer ste neprijateljski nastrojeni prema Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Na Vašu žalost, a na sreći Crnogoraca SPC nije prihvatila Vašu izdašnu ponudu, čak Vam je Gojko Perović javnim obraćanjem“lupio šamar“ za koji se nadamo da će Vas dozvati pameti da ne radite protiv države koja Vas hrani i koja Vam je omogućila beneficije koje nijesu dostupne običnom građaninu.

Ministre Pažin, sigurni smo da kada sami sa sobom presaberete svoje misli bićete svjesni da ste željeli da postizanjem dogovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom crnogorske svetinje zauvijek otmete od Crnogoraca i od Crnogorske pravoslavne crkve. Ovakvim gestom ste se svrstali na stranu onih koji su 1918. godine organizovali sramnu Podgoričku skupštinu na kojoj je prodata Crna Gora istim onim sa kojima ste pregovarali oko predaje naših svetinja.

Vaši potomci će biti u prilici da u istoriji Crne Gore o Vama čitaju kao o idajniku Crne Gore i njene crkve kao što svi danas čitamo o učesnicima Podgoričke skupštine i nelegalnom saboru Crnogorske pravoslavne crkve koji je organizovao Mitrofan Ban na kojem je ugašena Crnogorska pravoslavna crkva.

Zbog ljudi poput Vas, koji se odose izdajnički prema Crnoj Gori, Milo Đukanović 30. avgusta mora da brani tekovine 21. maja i suverenost Crne Gore. Čvrsto vjerujemo da je i sam Đukanović svjestan Vaše zle namjere koju ste iskazali prema Crnoj Gori i da u koliko partija koju on predvodi bude formirala Vladu za izdajnike poput Vas neće biti mjesta.

Na kraju butite sigurni da će Crna Gora iz ove borbe izaći kao pobjednik i da više nikad čizma srpske vojske neće gaziti slobodu naše države.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve