Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

CKM: U Pljevljima će državotvorne partije odnijeti ubjedljivu pobjedu

"Mladi Pljevljaci su zadovoljni kako se njihov grad razvija kao i odnosom lokalne samouprave prema njima", saopštila je Crnogorska kulturna mreža

Crnogorska kulturna mreža danas je saopštila da nakon razgovora sa građanima Pljevalja sa sigurnošću mogu da kažu da će u ovom gradu državotvorne partije odnijeti ubjedljivu pobjedu. Pljevljaci sa kojima su razgovarali su svjesni značaja predstojećih izbora za Crnu Goru i njenu budućnost.

Građani ovog grada nijesu zadovoljni zbog podjela koje vladaju u njihovom gradu, a koje je izazvala Srpska pravoslavna crkva čije sveštenstvo aktivno učestvuje u predizbornoj kampanji i sugeriše građanima da svoj glas daju koaliciji okupljenoj oko Demokratskog fronta.

Kako dodaju, po riječima građana širenje velikosrpskog nacionalizma u njihovom gradu remeti suživot građana i najveće vrijednosti koje ovaj grad ima multietničnost i multikulturalnost. Tokom obilaska pijace u ovom gradu jedan stari Pljevljak je kazao “ Crna Gora je pobjeđivala mnogo veće protivnike od popova, tako da pobjedu 30. avgusta ne treba dovoditi u pitanje”.

“Mladi Pljevljaci su zadovoljni kako se njihov grad razvija kao i odnosom lokalne samouprave prema njima. Posebno ih raduje veliki broj infrastukturnih projekata koji se realizuju u njihovom gradu, a koji će doprinijeti poboljšanju kvaliteta života svih građana. Ono što je zanimljivo istaći jeste njihova želja da FK Rudar ponovo bude šampion Crne Gore. Oni posebno zamjeraju što se iz njihovog grada od strane manjeg dijela građana šalju slike nacionalizma i mržnje prema Crnoj Gori sa anticrnogorskom ikonografiom”, navode u CKM.

“Tokom razgovora sa građanima Pljevalja smo im kazali da se na predstojećim izborima bira između dvije budućnosti Crne Gore. Jedna je ona za koju se zalažu antidržavne političke partije da Crna Gora izgubi nezavisnost i bude dio projekta tri srpske države što je sličan put kojim je krenula 1918. godine i putem napretka koji našu državu vodi ka članstu u EU”, rekli su iz ove organizacije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve