Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

CKM: Performansi URA vrijeđaju instituciju predsjednika Crne Gore

Razumijemo želju predstavnika Ure da budu dio vlasti, podśećamo ih da prethodno za to moraju dobiti podršku građana, što u prethodnom izbornom ciklusu nije bio slučaj

Dva poslednja performansa koje je izveo GP URA, koji su uvredljivog sadržaja upućenog Predśedniku Crne Gore Milu Đukanoviću su neprimjereni i vrijeđaju instituciju Predśednika. Članovi ovog političkog subjekta bi trebalo da znaju da je obaveza svakog građanina naše države da poštuje ličnost koja vrši funkciju Predśednika ma kako se god on zvao, i iz koje god političke partije dolazio, ocijenila je danas Crnogorska kulturna mreža (CKM).

-Neprimjereno je je da Predśednik Đukanović koji uživa veliko međunarodno poštovanje, u šta smo mnogo puta do sada imali priliku da se uvjerimo doživljava uvrede u državi za koju je tokom svoje političke karijere dosta zalagao. Mišljenja smo da ne treba posebno podśećati kako članove ovog političkog saveza, tako ni crnogorsku javnost koja je sve dobra Milo Đukanović uradio za Crnu Goru. Razumijemo želju predstavnika Ure da budu dio vlasti, podśećamo ih da prethodno za to moraju dobiti podršku građana, što u prethodnom izbornom ciklusu nije bio slučaj – saopštili su iz CKM.

Oni su dodali da ovo javno oglašavanje koriste da apelujemo na predstavnike URA da svoju borbu za dolazak na vlast ne vode vrijeđajući institucije države i državu Crnu Goru nazivajući je državom organizovanog kriminala.

-Vjerujemo da će gospodin Dritan Abazović jednog dana ako bude izabran za predśednika Crne Gore razumjeti značaj ove važne funkcije, i svrhu našeg oglašavanja. Zabrinjavajuće je što državne institucije ne reaguju na uvredljive performanse GP Ura koji prvenstveno imaju za cilj vrijeđanje institucije Predśednika države. Naravno ovo nije prvi put da se državne institucije ne oglašavaju kada se vrijeđaju institucije sistema i država Crna Gora. Ovim javnim oglašavanjem nijesmo željeli da štitimo ličnost Mila Đukanovića, već instituciju predśednika Crne Gore, koja je sve više izložena neprimjerenim napadima i uvredama – zaključuje se u saopštenju CKM.

Izvorckm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve