Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

CKM: Neprimjeren potez mladog boksera Petra Liješevića

Prema njihovim riječima, Uprava bez obzira na lični stav njenog direktora prema trobojnoj zastavi se mora oglasiti jer je u pitanju poniženje države Crne Gore.

Mladi bokser iz Budve Petar Liješević koji predstavlja boksersku reprezentaciju Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj je tokom predstavljanja zemalja učesnica izašao sa maskom koja izgleda kao trobojna zastava koja simbolizuje nestanak Crne Gore, saopšteno je iz Crnogorske kulturne mreže.

“Bez obzira što je Liješević mlad i perspektivan sportista to mu ne daje za pravo da ponižava državu koju predstavlja na ovako važnom takmičenju. Ovakav potez crnogorskog reprezentativca zaslužuje najoštriju osudu i sankciju od strane Uprave za sport i mlade”, navode iz Crnogorske kulturne mreže.

Prema njihovim riječima, Uprava bez obzira na lični stav njenog direktora prema trobojnoj zastavi se mora oglasiti jer je u pitanju poniženje države Crne Gore.

“Neshvatljivo je kako je zakon o sportu omogućuo stranom državljaninu Aleksandaru Klemenku da bude predśednik BSCG i ako je za poštovanje je njegova želja da ulaže u sport”, ističu u saopštenju.

Napominju, da je nezapamćeno u svijetu sporta da državljanin jedne države bude na čelu saveza druge države.

“Na kraju pozivamo Petra Liješevića da se javno izvine građanima Crne Gore zbog sramnog poteza koji je uradio prema državi koju predstavlja i da ako eventualno na svoju inicijativu nije nosio ovu masku kaže ko ga je instruirao”, zaključuju iz Crnogorske kulturne mreže.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
14.04.2021-11:16 11:16

Ovo se lako rješava. Neka skine dres CG i nastupi za RS, ukoliko ga ono žele.

drago 1
14.04.2021-11:19 11:19

cim se vrati oduzet drzavljanstvo i protjerat u drzavu ciju zastavu na baljusu drzi.

Djole
14.04.2021-11:22 11:22

Posao devedesetih u tadasnju saveznu skupstinu jedan iz SNPa, pa se predstavlja nekom srbskom poslaniku “Ja sam crnogorac,srbin i jugosloven” a ovaj mu kaze “reci bre jedno pa da te cenim”.

Rovca sa katunima bez struje
14.04.2021-12:34 12:34

Drago1. Vidiš dragi Drago da nosi zastavu iz doba našega Knjaza Danila čija je majka Krstinja iz našega kraja . Mi volimo knjaževu trobojku i mnogonam je bliza od novopečene.Knjaz Danilo nam je napravijo most a ovi doskorasnji vladari nijesu mogli da nam dovedu struju i puteve na katune. Ako nam je nedovedu do drugog izdiga micemo biti protivni ovoj vladi a glasalismo za nju.

Sportista
14.04.2021-13:20 13:20

Svaki Profesionalni sportista,koji je predstavnik jedne zemlje,mora da voli i poštuje tu zemlju,i da je ponosan sto ima tu cast!Svakom ko ne postuje pravila zemlje,za koju nastupa,tipa ovog mladog i perspektivnog boksera, TREBA NOVČANO KAZNIT “DRŽAVO”,NOVČANO,i to 20 000€!Pa nece nikome vise bit na pamet,da tako nesto uradi!!!Jer je staro pravilo, kad covjeka udris po džepu,tek ce se onda opametit!!