Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Čirgić: Između Milovićeve želje da dekontaminira Cetinje i Putinove da denacifikuje Ukrajinu nema suštinske razlike

Upozorava da ta ideologija za krajnji cilj ima homogenu Veliku Srbiju, etnički očišćenu od nesrba koji ne pristaju na asimilaciju

“Milovićeva izjava korespondira s današnjom besramnom Abazovićevom izjavom o komitama, kako on posprdno naziva Crnogorce. Ta izjava o dekontaminaciji Cetinja potvrda je da je Milović, ali i pokret Evropa sad kojem on pripada, dio Vučićeve agenturne mreže koja prijeti Crnoj Gori da je čeka ujedinjenje ili ukrajinizacija”, poručio je za Portal Analitika dekan FCJK Adnan Čirgić.

Kako dodaje, između Milovićeve želje da dekontaminira Cetinje i Putinove da denacifikuje Ukrajinu nema suštinske razlike.

“Ko ne vjeruje, neka se śeti kako su velikosrpske horde dekontaminirale Srebrenicu od nekrsti i ljudi lažne vjere koji smrde na loj, kako su to zborili velikosrpski prvosveštenici, ili Vukovar od Hrvata. Fašistička ideologija kojoj i Milović i Evropa sad i ostatak klerikalne crnogorske vlasti pripada želi dekontaminirati crnogorski prostor po ugledu na “junake” kojima potonje tri godine žele podići spomenike ili po kojima žele imenovati ulice – od Blagoja Jovovića do Pavla Đurišića”, podsjeća Čirgić.

Upozorava da ta ideologija za krajnji cilj ima homogenu Veliku Srbiju, etnički očišćenu od nesrba koji ne pristaju na asimilaciju.

“Kao grad heroj koji nije htio pristati na asimilaciju ni pod prijetnjom Arkanovih Tigrova ni topovskih cijevi Miloševićeve vojske ni pod suzavcima i bojnim otrovima Abazovića i Milatovića koji su se sladili dok su se Cetinjani gušili – Cetinje je zadnji crnogorski bastion slobode koji domaći izdajnici i Vučićevi najamnici žele oburdati i obeščastiti. Milovićeva prijetnja, budući da dolazi od visokoga funkcionera partije koja brzinom svjetlosti osvaja crnogorske institucije, mora biti ozbiljno shvaćena od svih, osobito od međunarodne zajednice koja blagonaklono posmatra “demokratsku smjenu vlasti” u Crnoj Gori, slijepa da uvidi da je ta smjena vlasti dovela do smjene ideologija – od prozapadne, proNATO, proEU politike ka prosrpskoj i proruskoj klerofašističkoj ideologiji i politici Srpskoga sveta”, napominje Čirgić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dpero
24.04.2023-21:52 21:52

Ova prostacka bitanga je isti kao i onaj Ostojic, u zatvor sa njim i sivi koji tako razmisljaju!