Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Cikotić: Žalim što od pravosuđa nemamo jasno adresiranu krivicu za deportaciju

Ovo je, ističe ona, prilika i da istakne bolnu činjenicu da toliko godina nakon rata na prostoru bivše Jugoslavije imamo jake i živahne grupacije koje veličaju ratne zločine i glorifikuju njihove počinioce

Danas smo tu da obilježimo godišnjicu jedne od najsramnijih stranica crnogorske istorije – zločina deportacija izbjeglica iz ratom zahvaćene Bosne i Hercegovine, kada su oni koji su pokušavali da pronađu spas u Crnoj Gori hapšeni i svjesno bili slati u smrt, kazala je Amina Cikotić, kandidatkinja za poslanicu liste “SDP – Za našu kuću”.

“Tužno je što još uvijek, 31 godinu nakon toga, nemamo sudski epilog i prema crnogorskom pravosuđu nema odgovornih za niz zločinačkih radnji koje su počinjene u tom periodu. Kao osoba koja ne pamti taj period, žalim što nemamo od strane pravosuđa jasno adresiranu krivicu već ovako obilježavanjem čuvamo od zaborava ono što je tadašnja crnogorska vlast počinila”, kazala je Cikotić.

Ovo je, ističe ona, prilika i da istakne bolnu činjenicu da toliko godina nakon rata na prostoru bivše Jugoslavije imamo jake i živahne grupacije koje veličaju ratne zločine i glorifikuju njihove počinioce.

“Kao što je veliki Rifat Rastoder svojim faktografskim djelom „Hronika zločina“ pišući o nepobitnim činjenicama svih tih događaja neizmjerno doprinio da se ovaj zločin pamti i dalje istražuje, tako će SDP kako tada tako i danas nastaviti da obilježava i govori o svim mrljama koje je Crna Gora počinila kako se ovakve stvari više nikada ne bi ponovile u nadi da će pravda nekada biti zadovoljena”, poručuje Cikotić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
tivatski58
25.05.2023-22:51 22:51

BRAVO AMINA CIKOTIC