Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Cikotić: Napadi na televizijske ekipe ne smiju biti tolerisani

Ekipi Gradske TV, kako podsjeća, nije dozvoljeno da radi svoj posao ''na način što je svešteno lice fizičkim nasrtajem spriječilo ekipu da napravi reportažu''

Posljednji napad na ekipu Gradske televizije u Cetinjskom manastiru od strane sveštenog lica Srpske pravoslavne crkve samo je još jedan dokaz u kakvom ambijentu rade medijski poslenici Crne Gore, poručila je portparolka SDP-a, Amina Cikotić.

Ekipi Gradske TV, kako podsjeća, nije dozvoljeno da radi svoj posao “na način što je svešteno lice fizičkim nasrtajem spriječilo ekipu da napravi reportažu”.

“Socijaldemokratska partija osuđuje ovakav čin te zahtijevamo hitnu reakciju državnih organa da se utvrde sve okolnosti i identitet sveštenog lica kako bi se omogućilo medijskim radnicima da nesmetano i u skladu sa pravilima obavljaju svoj posao na mjestima koja nijesu privatno vlasništvo već pripadaju svim građanima i građankama Crne Gore”, istakla je Cikotić.

Poručuje da slobodni mediji moraju imati podršku svih činilaca društva koji se, ističe, zalažu za poštovanje prava na slobodu izražavanja i prava javnosti da zna i bude obaviještena kao jednih od glavnih stubova demokratije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve