Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Cikotić na sastanku grupe socijaldemokratske omladinske organizacije Zapadnog Balkana

Danas se u Sloveniji Gradecu održava sastanak SD9 grupe koju sačinjavaju socijaldemokratske omladinske organizacije Zapadnog Balkana, kojem prisustvuje članica Glavnog odbora SDP-a i predsjednica Foruma mladih SDP-a Amina Cikotić, saopšteno je iz SDP-a.

Iz SDP-a ističu, da zbog specifične situacije sa Korona virusom, mladi lideri su, poštujući epidemiološke mjere imali sastanak sa manjim brojem predstavnika da bi razgovarali o gorućim omladinskim problemima u svojim državama.

“Predstavnici ljevičarskih omladinskih organizacija su u sklopu ove posjete imali sastanke sa kolegama iz omladinskih organizacija ljevičarskih partija sa područja čitavog Zapadnog Balkana kao i sa predstavnicima YES-a. Oni su imali priliku da razgovaraju o aktuelnoj političkoj situaciji u svojim državama, položaju svojih partija i omladinskih organizacija u svojim državama, kao i izazovima sa kojima se susreće omladina usred Korona krize”, navode u saopštenju.

Dodaju da je stavljen akcenat na činjenicu da izazov kakav je globalna pandemija iziskuje solidaran i zajednički odgovor kao i saradnju u domenu pronalaska adekvatnog političkog odgovora na posljedice ove krize.

Forum mladih SDP CG je jedan od osnivača SD9 grupe na čijim sastancima se tradicionalno dogovoraju i dalje smjernice za rad ove regionalne organizacije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve