Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Cikotić: Mi smo svoji na svome, a vi ste tamo daleko

Kako dodaje, sinoć njihov kolega najavljuje da nemaju namjeru stati, već da planiraju izjednačiti partizanski i zločinački četnički pokret

“Dobro primjećujete da SDP nije ni DF ni DPS, već svoj na svome, što u vašem prevodu znači “ni tamo ni ovamo”, dok ste vi nažalost debelo tamo, “tamo daleko”, sa DF-om kod gazde Vučića.
Nije razlika među nama svijest o neophodnosti promjena, već veoma različito poimanje njihovog karaktera. Vama su neophodne promjene Marina Jočić, Vesna Bratić koja rukovodi kulturom i prosvjetom, predsjednik Matice Srpske na čelu Univerziteta, nosilac liste DF-a, na čelu ANB-a, sve u vašim resorima, URA smatra da je dobro da popovi, kako sami kažu, pišu zakone i sastavljaju Vladu, dok je za SDP to nedopustivo u sekularnom i demokratskom društvu”, saopštila je predsjednica Foruma mladih SDP Amina Cikotić.

Kako dodaje, sinoć njihov kolega najavljuje da nemaju namjeru stati, već da planiraju izjednačiti partizanski i zločinački četnički pokret. Ističe da bez imalo stida zarad izbora se slikaju oko spomenika Ljubu Čupiću, dok one koji su ga ubili planiraju izjednačiti sa njegovim drugovima oslobodiocima i antifašistima.

“Ali to je vaša politika, dok se slikate oko Ljuba Čupića veličate njegove ubice, dok govorite o građanskom društvu i pomirenju veličate Ratka Mladića, dok govorite o očuvanju države, gostite agente BIA-e i srpske ‘zavetnice'”.

Napominje da više članova Vlada Mila Đukanovića ima u URI nego u SDP-u.

“Po imetku vašeg rukovodstva reklo bi se da ste više punili nego držali kesu o kojoj govorite. Mi smo za 18 godina naravno imali i grešaka, ali smo obnovili nezavisnost, okrenuli državu Zapadu, uveli je u NATO i trasirali put ka EU, sve uprkos vama i politici koja veliča zločine i želi spomenik Ratku Mladiću. Šta ste vi uradili za to vrijeme, osim što ste pjevali hvalospjevne pjesme Darku Pajoviću i promijenili po nekoliko partija?”, rekla je ona.

Cikotić naglašava da je njihov lider po sopstvenoj želji prvi policajac Crne Gore, pa zato hapse i lopove i kriminalce.

“Hapsite svakog ko je kriv, gonite milionere sa državne plate iz DPS-a, provjerite kako su osnivači i rukovostvo URE tokom diktature stekli milione, a nas iz SDP-a provjerite prve. Mi vas čekamo i javno pozivamo da dođete. Koliko ste uspješni u odbrani Crne Gore najbolje govori činjenica da vam se osnivači i članovi najužeg rukovodstva javljaju patriotskim pokretima formiranim u cilju odbrane od “osvježavanja” koje ste donijeli”, zaključila je Cikotić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
GAGA
01.03.2021-15:44 15:44

URA -je otisla niz kolovrat -MORACKI-kola su slupana i popravke ( PODRSKA ) nema u CRNOJ GORI !!