Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Cikotić: Forum mladih SDP-a traži hitan sastanak sa Bratić

U prethodna tri mjeseca niko nije pomenuo pitanja omladine i poboljšanje njihovog statusa u Crnoj Gori, a javnosti nije predstavljena nikakva strategija i plan koja će se odnositi na mlade, koji jesu i moraju biti pokretačka snaga razvoja svakog društva, navela je predsjednica Foruma mladih SDP-a, Amina Cikotić, u pismu koje je dostavljeno ministarki kulture, prosvjete, nauke i sporta, Vesni Bratić

U prethodna tri mjeseca niko nije pomenuo pitanja omladine i poboljšanje njihovog statusa u Crnoj Gori, a javnosti nije predstavljena nikakva strategija i plan koja će se odnositi na mlade, koji jesu i moraju biti pokretačka snaga razvoja svakog društva, navela je predsjednica Foruma mladih SDP-a, Amina Cikotić, u pismu koje je dostavljeno ministarki kulture, prosvjete, nauke i sporta, Vesni Bratić.

”Kao mladi ljudi pripadamo političkom subjektu koji je značajno doprinio konstituisanju građanskog koncepta države Crne Gore, obnovi njene nezavisnosti, kao i usvajanja Ustava kojim se promovišu najviše vrijednosti modernog sekularnog društva koje stremi Evropskoj uniji i razvijenim zapadnim demokratijama”, navodi se u pismu.

Na tom konceptu, kako kažu, jedini u Crnoj Gori, traju pune tri decenije i stoga su veoma zabrinuti zbog nove političke realnosti i sve naglašenijih trendova kojima se dovode u pitanje vrijednosti građanske Crne Gore.

”Naime, u izjavama, stavovima i djelovanju predstavnika nove vlasti isuviše je primjera kojima se najavljuje raskid sa fundamentalnim ustavnim odrednicama koje smatramo civilizacijskim dostignućem moderne Crne Gore.Posebno ukazujemo da upravo Vaši stavovi najupečatljivije oslikavaju otklon od vrijednosti građanskog društva, a posebno je zabrinjavajuća činjenica da u novoj Vladi pokrivate upravo one resore kroz koje bi, putem kulturne i obrazovne politike, trebalo primarno promovisati ove vrijednosti”, kazala je Cikotić.

Istakla je da u prethodna tri mjeseca niko nije ni pomenuo pitanja omladine i poboljšanje njihovog statusa u Crnoj Gori, a javnosti nije predstavljena nikakva strategija i plan koja će se odnositi na mlade, koji, kako kaže, jesu i moraju biti pokretačka snaga razvoja svakog društva.

”Utisak je da se u podjeli resora nove Vlade gotovo nimalo nje vodilo računa o adekvatnom tretmanu problematike položaja mladih, pa je naša bojazan da će se nastaviti sa pristupom marginalizovanja i zanemarivanja ovog važnog pitanja i u radu buduće Vlade. U ime Foruma mladih SDP-a, obraćam Vam se zahtjevom za organizacijom sastanka sa delegacijom naše organizacije, na kojem bismo razgovarali o navedenim temama i pitanjima. Molimo Vas da, ukoliko je moguće, sastanak bude organizovan do kraja ove nedjelje”, zaključila je Cikotić u pismu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve