Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Cikotić: Da se za svu djecu u Crnoj Gori obezbijedi besplatan vrtić

Kako je dodala, da je ovaj program ostvarljiv, pokazuje i praksa koja je započeta u Prijestonici Cetinje gdje će vrtići biti besplatni za svu djecu

Jedan od prioriteta liste “SDP- Za našu kuću” je da se za svu djecu u Crnoj Gori, njih 24.000 , obezbijedi besplatan vrtić, kazala je Amina Cikotić, kandidatkinja za poslanicu na listi “SDP – Za našu kuću”

“Kao što su nam tokom čitavog trajanja partije socijalne teme bile od primarnog značaja, tako nastavljamo i danas. Konkretnim mjerama želimo da pozitivno utičemo na životni standard i u mogućoj mjeri smanjimo troškove naših građana”, kazala je Cikotić.

Ako uzmemo u obzir da je za jedno dijete za vrtić potrebno izdvojiti oko 40 eura mjesečno, prostom računicom dolazimo do cifre koja je oko 11 miliona eura godišnje.

“Smatramo da je ovo konkretna i u praksi vrlo ostvarljiva mjera koja će našim građanima u velikoj mjeri pomoći da taj novac preusmjere za svoje druge potrebe i tako im makar malo učinimo život lakšim u ovim izazovnim vremenima”, kazala je Cikotić.

Kako je dodala, da je ovaj program ostvarljiv, pokazuje i praksa koja je započeta u Prijestonici Cetinje gdje će vrtići biti besplatni za svu djecu.

“Ako je to moguće sprovesti u jednom gradu, moguće je sprovesti i u državi tim prije što se novac građana trenutno troši na razna službena putovanja, konsultantske usluge i partijska zapošljavanja da bi se zadovoljile lične ambicije. Tome ćemo stati na kraj. Želimo da Crna Gora bude siguran i udoban dom za sve građane a posebno za naše najmlađe, našu budućnost”, poručuje Cikotić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
29.05.2023-11:44 11:44

Besplatni vrtići već decenijama postoje u Srbiji…I privatni i državni.