Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Cikotić: Ako je poslanicu Jelušić ”stid” zbog glasanja nek podnese ostavku

Jelušić se, kako kaže, toliko ''stidi, zgražava i konsternira'' od postupaka DF parlamentarne, klerikalne većine da je prekjuče i potpisala prijedlog za mandatara koji će ''taj i takav DF, postati dio Vlade koja će nas odvesti u pravcu Donjecke narodne republike, a ne Evropske unije''

Poslanicu URA Boženu Jelušić je već nebrojeno puta u ove dvije godine “obuzeo stid” zbog odluka koje je sama glasala ili potpisivala, pa i juče kad je po sopstvenom priznanju bilo “stid” zbog finansiranja vjerskih škola. Ali je zato nije bilo “stid” kad je, gle čuda, glasala budžet u okviru kojeg se izdvajaju stotine hiljada eura za finansiranje tih škola, kazala je portparolka Socijaldemokratske partije (SDP) Amina Cikotić.

Ona je podsjetila da je Jelušić iznijela i stav da je bivša ministarka prosvjete Vesna Bratić odgovorna za štetu od 300.000 eura zbog nezakonitih smjena, ali da je zaboravila da pomene da nije Bratić izglasala sporni zakon u Skuštini nego, upravo ona.

– I sad Jelušić krivi Vesnu Bratić, a ona koja je omogućila štetni zakon – čista kao suza – istakla je Cikotić u saopštenju.

Jelušić se, kako kaže, toliko “stidi, zgražava i konsternira” od postupaka DF parlamentarne, klerikalne većine da je prekjuče i potpisala prijedlog za mandatara koji će “taj i takav DF, postati dio Vlade koja će nas odvesti u pravcu Donjecke narodne republike, a ne Evropske unije”.

– Svi ti potezi, kršenje Ustava kroz dvostruko glasanje zakona o predsjedniku, prekrajanje niza zakona, učestovanje u konstantnom kršenju Poslovnika Skupštine su naravno nešto sa čim se Jelušić “ne slaže” i čega se “stidi”, ali u svemu tome učestvuje jednako aktivno kako i svaki, pa i najradikalniji, poslanik DF-a. Jedina razlika između aktivnosti i zajedničkog glasanja DF i Božene Jelušić je što oni to ne pokušavaju pravdati ni stidom, ni demagogijom ni relativizacijom za razliku od nje – naglasila je Cikotić.

Ona smatra da bi zbog svega ovoga poslanica Jelušić trebalo da poštedi javnost Crne Gore “stida” koji zbog poteza klerikalne većine navodno osjeća.

– Jer ukoliko je već toliko sramota zbog svog učešća u razaranju evropske, sekularne i građanske Crne Gore, možda bi častan izlaz bio podnošenje ostavke na mjesto poslanice – poručila je Cikotić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
KLEMENTINA
28.12.2022-18:47 18:47

Da bi se postiđela treba da ima obraz i čast, što je za nju nepoznanica.