Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

CHO: Tužilaštvo hitno da ispita istinitost podataka o navodnoj trgovini oružjem za potrebe SPC

''Apsolutno je neophodno da se hitno rasvjetle okolnosti i situacije koje navodno povezuju Crkvu Srbije u Crnoj Gori sa organizovanim kriminalnim grupama i pripadnicima mafije''

Crnogorski helsinški odbor za ljudska prava (CHO) poziva sve nadležne državne institucije, uključujući Tužilaštvo, da hitno ispitaju istinitost podataka i navoda koji su doprli u javnost, a tiču se navodne trgovine oružjem za potrebe Crkve Srbije – Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, i da preduzmu radnje i mjere za koje su, po zakonu, nadležni i obavezni.

“Apsolutno je neophodno da se hitno rasvjetle okolnosti i situacije koje navodno povezuju Crkvu Srbije u Crnoj Gori sa organizovanim kriminalnim grupama i pripadnicima mafije.

Posljednji u nizu presretnutih razgovora, kao i ranije objavljeni snimci, koje još niko nije demantovao – niti zvanično reagovao, što posebno zabrinjava – a čiji sadržaj i ličnosti koje se eksplicitno pominju, uključujući predsjednika Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu, moraju neodložno biti predmet istrage nadležnih državnih organa. Njihova pasivnost i nečinjenje ne samo što upućuju na njihovu arbitrernost, tj. na selektivnu i politički motivisanu primjenu zakona, već izazivaju – sasvim logičnu i opravdanu – nesigurnost i strah kod građana”, navode iz CHO.

Kako dodaju, moguća povezanost najviših državnih funkconera i službenika, preko zaštićene komunikacije i na druge načine, sa organizovanim kriminalom, kao i navodna veza jedne vjerske organizacije sa kupo-prodajom naoružanja, ukazuju na teško i opasno ugrožavanje pravnog poretka i vladavine prava u Crnoj Gori, ali i na sasvim jasnu i direktnu opasnost za građanski red i mir u našoj zemlji.

“CHO poziva nadležne državne organe da urgentno provjere da li se i u kojim vjerskim objektima u Crnoj Gori skladišti oružje, ko njime i sa kojim namjerama raspolaže i da urgento preduzme mjere za oduzimanje svog oružja i municije i privođenje odgovornih lica, saglasno crnogorskom Ustavu i zakonima”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
23.08.2022-15:29 15:29

U ovi CHO su ka neki zreli, uglečdčni i i znaveni jaki političari: Običan cojak nen može da povjeruje da su ovako naivni, i da pozivaju da deklarisnai krug neprijatelja Crne Gore sam sebe krivično istržuje. Uostalom, potpisanim TU, u crkvu ne smije niko privirit, ako mu to crkva ne dozvoli. A što se tiće ovija kripto poruka i sl. one su poznate odavno cijeloj crnogorskoj javnosti osim CHO izgleda, osim DPS, osim SDP, osim nvo-a, koji ćute ka zaliveni, gledajući kako se za Crnogorke i Crrnogorce priprema “mala strašna Ukrajina”! I Oće li se jednom neko oglasit da rekne… Pročitaj više »

Pe Pera
24.08.2022-11:30 11:30

Koja glupost.

BobZeković
24.08.2022-12:13 12:13
Reply to  Pe Pera

Stvarno peperice, koliko ih prosipaš? Poplava neviđenih razmjera. Ali ako te zabavlja nastavi za svoj groš.

RIR
24.08.2022-12:15 12:15
Reply to  Pe Pera

Pe Pera , zašto glupost , zašto im trebaju kalašnjikovi ,jeli to vezano za neki crkveni obred ove SS ,
ili je to kolekcija za Backovica ,da čuvaju OTETO ! /ili da izazovu gužvu u određenom trenutku /
Bre Pe Pera —neće moći tako. !