Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

CGO: Vučurović nedostojan mjesta predsjednika Odbora za ljudska prava i slobode

CGO poziva Skupštinu Crne Gore da kao institucija reaguje na govor mržnje koji je iznio Vučurović prema jednoj od najmarginalizovanijih grupa upravo u toj instituciji

Centar za građansko obrazovanje (CGO) najoštrije je osudio mrziteljsku i huškačku retoriku poslanika Jovana Vučurovića iz Demokratskog fronta prema homoseksualnim osobama.

CGO poziva Skupštinu Crne Gore da kao institucija reaguje na govor mržnje koji je iznio Vučurović prema jednoj od najmarginalizovanijih grupa upravo u toj instituciji.

“CGO i Akcija za ljudska prava (HRA) blagovremeno su ukazivali da je Vučurović pogrešno rješenje za predsjednika Odbora za ljudska prava i slobode, jer ni prije tog imenovanja nije pokazivao suštinsko razumijevanje za ljudska prava. No, i tada su prevagnuli partijski dogovori na štetu javnog interesa”, saopštili su iz te organizacije.

U demokratskom društvu, ocjenjuju, ovo bi bio razlog za njegovu smjenu sa te pozicije.

“Crna Gora još nije takvo društvo, ali ćemo se boriti da postane. Očekujemo da nadležni organi ne ostanu nijemi na kršenje čl. 9a Zakona o zabrani diskriminacije i čl. 443 Krivičnog zakonika od strane poslanika Vučurovića”, zaključuju iz CGO.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
23.12.2021-20:31 20:31

Svi znamo da je CETNIK-VUCUROVIC  SA MILACICEM br 1  MRZE DRUGE NARODE – jedino vise mrze ALBANCE  – CRNOGORCE – MUSLIMANE  od  homoseksualnih osoba i nista novo prema ovim SPLACINAMA CETNICKIM!

Nikola
24.12.2021-00:52 00:52

Vec vidjeno, istorijski naravno. Prikriveni homosksualci su najvise proganjali i ubijali takodje homoseksualce koji se nisu stidjeli da javno kazu sto im je seksualna pripadnost. Hitler-homo, Putin-homo, Vucic-homo, DD-homo svaki drugi, Demokrate-homo od predsjednika pa nadalje, Milacic- homo ali i ROGONJA…….ima toga jos podosta. Ova splacina takodje nije daleko odmaka, samo se krije.