Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

CGO: Ministarstvo pravde ozbiljno podbacilo u ispunjavanju obaveza na putu ka EU

Kako su naveli, Vlada Crne Gore nije usvojila Strategiju za izvršenje krivičnih sankcija 2022- 2026 godine i propratni Akcioni plan za sprovođenje zakona jer Ministarstvo pravde nije pripremilo te dokumente

Ministarstvo pravde čiji je rad posebno važan, u kontekstu ključnih pregovaračkih poglavlja 23. i 24, nije realizovalo 10 obaveza u toj oblasti u 2022. Umjesto 1 strateškog dokumenta i 9 zakonskih tekstova njihov fokus bio je na drugim pitanjima koja nas nisu približila EU, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).

Kako su naveli, Vlada Crne Gore nije usvojila Strategiju za izvršenje krivičnih sankcija 2022- 2026 godine i propratni Akcioni plan za sprovođenje zakona jer Ministarstvo pravde nije pripremilo te dokumente.

“Ministarstvo pravde nije Vladi dostavilo nacrtne verzije 3 zakonska teksta koja je trebalo da završi – Zakon o porijeklu imovine, Zakon o lobiranju, i Zakon o zabrani diskriminacije. Ministarstvo pravde krije od javnosti mišljenje Evropske komisije o Zakonu o porijeklu imovine”, ističu iz CGO.

Takođe dodaju, “Ministarstvo pravde nije završilo izmjene i dopune Zakona o krivičnom postupku, Zakona o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku, Krivičnog zakonika, Zakona o izvršenju i obezbjeđenju, Zakona o sudskom savjetu i sudijama, Zakona o pravosudnoj saradnji u krivičnim stvarima sa EU”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve