Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

CGO: Krivokapić morao da ukaže Porfiriju da je uvođenje vjeronauke suprotno sa Ustavom

Iz CGO su podsjetili da je taj član Temeljnog ugovora poznat iz medija, navodeći da taj dokument Vlada do dnas nije objavila

Centar za građansko obrazovanje izrazio je zabrinutost zbog činjenice da Vlada Crne Gore nije prepoznala javni interes i predložila izmjenu spornog člana Nacrta Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom koji se odnosi na uvođenje vjeronauke.

Iz CGO su podsjetili da je taj član Temeljnog ugovora poznat iz medija, navodeći da taj dokument Vlada do dnas nije objavila.

“U pismu upućenom poglavaru te vjerske zajednice, koje potpisuje premijer Zdravko Krivokapić Vlada je morala ukazati na neophodnost izmjene odredbe koja se odnosi na nastavu vjeronauke u javnim obrazovnim ustanovama. Naime, objavljeni član tog Ugovora, koji Vlada nikad nije demantovala, bio bi u suprotnosti sa Ustavom i poretkom države, na šta je CGO upozoravao, jer se njime urušava i koncept sekularnosti u multikonfesionalnoj države Crne Gore”, navode iz CGO.

Oni su podsjetili na istraživanje koje su sproveli u okobru koje je pokazalo da dominantna većina od 58,9 odsto građana na podržava uvođenje vjeronauke u školama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve