Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

CG poslanici u Novom Sadu: Građani Srbije ljeto da provedu u Crnoj Gori

Delegacija predvođena poslanicima Skupštine Crne Gore posjetila je Novi Sad. Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, kazao je da je posjeta prijatelja iz Crne Gore još jedan dokaz da dijve države u narednom periodu žele da uspostave još bolje odnose i saradnju

Delegacija predvođena poslanicima Skupštine Crne Gore posjetila je Novi Sad. Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, kazao je da je posjeta prijatelja iz Crne Gore još jedan dokaz da dijve države u narednom periodu žele da uspostave još bolje odnose i saradnju.

“Koristim priliku da prijateljima poželim da se što prije izborimo sa pandemijom, da otvorimo granice i imamo dobre turističke sezone. Pozivam sve Novosađane da svoje slobodne dane provedu u Crnoj Gori i Bokokotorskom zalivu”, kazao je Vučević i dodao da Demokratski front ima podršku Novog Sada u svojim političkim aktivnostima, ali da to nema veze sa miješanjem u političku situaciju suverene Crne Gore.

“Mi smo prijateljske političke organizacije, zalažemo se za što prisnije odnose i ko god se zalaže za takvu politiku nama je više nego prijatelj”, rekao je Vučević.

Simonida Kordić predsjednica Ustavnog odbora u Skupštini Crne Gore kazala je da su današnji susreti sa predstavnicima vojvođanskih i novosadskih vlasti još jedan dokaz bratskih odnosa građana dve države:

“Turizam, kao osnovna grana privrede u Crnoj Gori, predstavlja odnos za građenje direktnih veza između nas. I u teškim vremenima turizam je bio veza između građana Herceg Novog i naših prijatelja i rođaka iz Novog Sada, Vojvodine i Srbije. Pozivam Novosađane da posjete Herceg Novi ovog ljeta”, rekla je Kordić i dodala da su političke promjene od prošlog ljeta doprinijele boljoj saradnji dviju država.

“Ta saradnja još uvek nije na nivou na kojem bismo želeli da bude, ali je ona uinteresu svih građana, bez obzira na političku i ideološku orijentaciju… I kulturna saradnja između Crne Gore i Vojvodine je od velikog značaja za dalji razvoj kulture”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
05.05.2021-19:56 19:56

Bratcki odnos sa fasistima..podrzavaju DF..koji su prvostepeno osudjeni za drzavni udar!

Tihana
06.05.2021-00:57 00:57

Svaka rupa nađe zakrpu