Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Četvoro poslanika parlamentarne većine prekršilo Zakon o sprječavanju korupcije

Dragan Krapović iz Demokrata, Maja Vukićević iz Demokratske narodne partije, Danijela Đurović i i Milosava Paunović iz Socijalističke narodne partije prekršili su Zakon o sprječavanju korupcije

Poslanici parlamentarne većine Dragan Krapović iz Demokrata, Maja Vukićević iz Demokratske narodne partije, Danijela Đurović i i Milosava Paunović iz Socijalističke narodne partije prekršili su Zakon o sprječavanju korupcije, objavljeno je na sajtu Agencije za sprječavanje korupcije (ASK).

Iz ASK-a su utvrdili da je Dragan Krapović prekršio Član 23 Stav 2 Zakona o sprječavanju korupcije, jer u Izvještaju o prihodima i imovini za 2020. godinu nije prijavio 82 akcije u firmi Sveti Stefan hoteli A.D.

Krapović se na ove podatke nije izjašnjavao.

Osim njega, Zakon je prekršila i poslanica DNP-a u Skupštini Maja Vukićević. Ona u Izvještaju o prihodima i imovini za 2020. godinu nije prijavila da ima vlasnički udio od 100 odsto u firmi MM Pro Consaltjng Bar.

Osim toga, Vukićević nije prijavila prihod od DNP-a za mjesec mart u iznosu manjem od 200 eura

Izjašnjavajući se o ovim navodima, Vukićević je kazala da se radi o propustu u odnosu na manje prijavljeni prihod koji je ostvarila, kao i da je sva prava koja je imala u firmi MM Pro Consalting Bar prenijela na treće, zbog čega je smatrala da ne treba da prijavljuje da je osnivač firme sa vlasničkim udjelom od 100 odsto.

Zakon o sprječavanju korupcije prekršile su i poslanice SNP-a, Danijela Đurović i Milosava Paunović.

Đurović u Izvještaju o prihodima i imovini za 2020. godinu nije prijavila prihod od kapitala ostvaren kod “Podgoričke banke” A.D., u iznosu od 3.071 eura.

Njena partijska koleginica iz Skupštine Milosava Paunović u Izvještaju o prihodima i imovini za 2020, godinu nije prijavila 5.000 akcija u Atlasmont fondu.

Ona je kazala da prilikom sačinjavanja izvještaja nije bila u saznanju da posjeduje navedene akcije jer je mislila da je te akcije njen pokojni otac prodao.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve