Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Cetinjski manastir nikada nije bio kuća Srpske crkve

Prilikom beśede u Beranama on je kazao da je Cetinjski manastir oduvijek bio rođena kuća Srpske pravoslavne crkve što je notorna laž.

Srpski patrijarh Porfirije Perić nastavlja zloupotrebljavajući poziciju koju pokriva da obmanjuje javnost falsifikujući istorijiske činjenice.

Prilikom beśede u Beranama on je kazao da je Cetinjski manastir oduvijek bio rođena kuća Srpske pravoslavne crkve što je notorna laž.

Za Cetinjski manastir se jedino može kazati da je on privremena adresa boravka vjerske zajednice strane države i da je on uvijek bio crnogorsko svetilušte bez obzira ko u njemu trenutno boravi.

Porfirije bi trebalo da zna da je Cetinjski manastir 1484. godine izgradio Ivan Crnojević, a da ga je nakon rušenja od strane Turske vojske obnovio 1692. godine Danilo Petrović pa samim tim SPC pošto nije učestvovala u njegovoj izgradnji na njega ne polaže bilo kakvo pravo.

Pośećanja radi crkva čiji je poglavar Perić za vrijeme izgradnje Cetinjskog manastira nije postajala u Crnoj Gori tako da ni ne može biti vlasnik.

Ono što je istina za koju mi je Gospod Bog svjedok jeste da je Srpska pravoslavna crkva zaokupirala Cetinjski manastir i neosnovano želi da ga otuđi od Cetinja i Crne Gore.

Patrijarh Porfirije treba da zna da ekskluzivitet pravoslavlja u našoj državi nemože držati njegova vjerska zajednica niti ona može biti sinonim za Božiju ljubav.

Srpski patrijarh je u zabludi ako misli da “ laž izgovorena više puta postaje istina” i da će uspjeti da od Crne Gore otme Cetinjski manastir.

Evidentno je da je Porfirije zaboravio na činjenicu kako su prošli oni koji su od naše države i od Boga željeli da otmu svetinje.

Ono o čemu će istorija sigurno svjedočiti ko god je bude pisao da je Porfirije zajedno sa svojim školskim drugom Joanikijem u Cetinjski manastir na čin ustoličenja doša helihopterom u panciru uz jake policijiske mjere obezbjeđenja što je nezabilježena praksa u pravoslavnom svijetu.

Koreografija i pjesme koje su se mogle čuti u Beranama na dočeku srpskog patrijarha su najbolji pokazatelj misije i namjere prema Crnoj Gori koju ima Srpska pravoslavna crkva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve