Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

ČEMU VAKAT, TOME I VRIJEME Nakon 426 dana pada CRKVENA VLADA!

Tako mi Bog pomogao - tim riječima je premijer Zdravko Krivokapić 4. decembra 2020. godine završio polaganje zakletve nakon što je izglasana Vlada. U toku dana dobiće Krivokapić dokaz da mu ni BOG NIJE POMOGAO da svoj mandat završi 2024. godine

Kabinetu premijera Zdravka Krivokapića, nakon 426 dana od polaganje zakletve u Skupštini Crne Gore, danas će biti izglasano nepovjerenje u istom tom domu.

Na dnevnom redu sa početkom u 11 sati je sjednica na kojoj bi trebalo da se raspravlja o predlogu za izglasavanje nepovjerenja Vladi. Dogovoreno je da rasprava traje četiri sata, nakon čega bi se i glasalo. Većina za smjenu postoji.

Tako će kabinet Krivokapića postati onaj sa najkraćim mandatom u istoriji Crne Gore (kabinet Filipa Vujanovića imao je kraći mandat 2002. godine, 11 mjeseci, ali je duže vladao za par mjeseci od Krivokapića, jer je nakon ostavke tadašnji mandat trajao još skoro 7 mjeseci).

O Vladi ne bi trebalo previše trošiti riječi jer je u prethodnih 14 mjeseci maltene postojalo 426 razloga za njenu smjenu. Krivokapić i njegov kabinet ostaće upamćen u narodu kao tipična crkvena izvršna vlast.

Stvorena je u Manastiru Ostrog, gdje je glavne inpute i blagoslov dao pokojni Amfilohije Radović. On je zdušno radio na jedinstvu suprotnih ideoloških partija, ali nije dočekao njen izbor. A upravo od njegove smrti postojalo je jasno da više ne postoji niko ko može ujediniti potpuno suprotne partije vlasti.

Vlada od prvog dana nije imala podršku većine poslanike, a kad je trebalo da se glasa to se nekako naguravalo, što su pratile brojne unutrašnje krize. Povoda za pad Vlade bilo je mnogo poput katastrofalne borbe s pandemijom, najgori izvještaj Evropske komisije, skandal sa Temeljnim ugovorom…Međutim, u politici je ključna riječ tajming. I došao je i taj dan, rekli bi stari, ČEMU VAKAT, TOME I VRIJEME!

Potvrdu da je Vlada bukvalno crkvena, osim svakodnevnih neukusnih imenovanja pojedinih lica koji su privrženost vjeri naplatili funkcijama, a ne stručnošću, dao je juče Krivokapić.

-Ušao sam u politiku zbog Zakona o slobodi vjeroispovjesti i tako ispunio svoj jednini politički cilj – rekao je premijer u jučerašnjem obraćanju javnosti.

Da smo samo čuli te riječi dovoljno bi bilo da Vlada bude bivša, jer šta ima da traži osoba u politici nakon što je ispunila “svoj jedini politički cilj”. To samo govori kakvu su Vladu imali građani za ovih 14 mjeseci. Umjesto da je bolji životni standard i uslovi prioritet broj jedan svakoj vladi, ovoj našoj je bilo vraćanje nekoliko vjekova ranije. Od aktuelne Vlade su danas svi digli ruke, nju jedino brane Demokrate koje u tome prepoznaju sopstveni interes. Svi ostali su od nje digli ruke i ograđuju se.

“Tako mi Bog pomogao” – tim riječima je premijer Zdravko Krivokapić 4. decembra 2020. godine završio polaganje zakletve nakon što je izglasana Vlada. U toku dana dobiće Krivokapić dokaz da mu ni BOG NIJE POMOGAO da svoj mandat završi 2024. godine

Da je vječna Crna Gora – jedino te riječi uvijek donose pobjede i rezultat! E VIVA!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
04.02.2022-08:16 08:16

A vidjite ovog “kikireza”Srzenticku,nema sto “zenska gromada”iz Crmnice.

Brat u Hristu
04.02.2022-08:37 08:37

Bog je pomogao Zdravku Krivokapiću, itekako, kako što pomaže svim njegovim sinovima. Ali je Zdravko, svijesno ili nesvijesno, pratio Sotonu i Sotona ga je vodio u alkoholu, laži i razvratu. Narod kaže: “Ko laže, taj i krade.” Sad, kada se stvaraju uslove da se papiri otvaraju, videćemo ko je ko.

NIKOLA
04.02.2022-09:27 09:27

Tako im je i onaj sto im je litije Vodijo nema im vise dizanja na fotelje ! Dobru se nadat a Mrzjet Crnogorce – svakakve uvrede —podvale-laz-pogrdne rijeci nam upucivat zlo nam mislijet bog ce svakog unistiti !!CUVA BOG CRNOGORCA SVOG!

Jelena V
04.02.2022-13:59 13:59

Jedini ovdje ko valja je Ministar Bojanić.Svi ostali su …