Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Ćeman: Pozivam na mir, osuđujem napade na svoje sunarodnike u Pljevljima

Osjećam potrebu da kao pripadnik bošnjačkog naroda doprinesem smirivanju tenzija u Crnoj Gori, očekivanih u tranzicionom periodu, a izazivanih od strane vlasti koja je za trideset godina imala dovoljno vremena da se izvješti u generisanju takvog ambijenta, kazao je potpredsjednik Demokrata, Albin Ćeman

Osjećam potrebu da kao pripadnik bošnjačkog naroda doprinesem smirivanju tenzija u Crnoj Gori, očekivanih u tranzicionom periodu, a izazivanih od strane vlasti koja je za trideset godina imala dovoljno vremena da se izvješti u generisanju takvog ambijenta, kazao je potpredsjednik Demokrata, Albin Ćeman.

Albin Ćeman

“Stoga pozivam na mir, a najoštrije osuđujem napade na svoje sunarodnike i ljude moje vjeroispovijesti i njihovu imovinu u Pljevljima. Činim to na isti način kao što sam osuđivao i diskriminatorni Zakon o slobodi vjeroispovijesti kada su bile ugrožene vrijednosti i osjećanja pripadnika pravoslavne vjeroispovijesti.

I tada smo moje kolege i ja upozoravali da je samo režim koji je spreman da kidiše na svetinje jedne konfesije isto tako spreman da kidiše i na svetinje druge. To se sada obistinjava kroz djelovanje provokatora instruisanih od DPS-a da pišu grafite i uzvikuju neprimjerene parole za račun degradibilne vlasti”, rekao je on.

Ćeman je istakao kako iskreno vjeruje da u Crnoj Gori ne smije da se podgrijava atmosfera u situaciji kada opozicija ima pobjedu u rukama, niti je opozicija ta kojoj to odgovara.

“Sva javna okupljanja građana valja obustaviti. Greške koje je prethodna vlast pravila ne treba ponavljati, a neophodno je pružiti ruku pomirenja svima. U Crnoj Gori neće biti pobijeđenih. Izborni rezultat koji ima opozicija imaće smisla samo ako se ostvari boljitak za sve građane”, zaključuje on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve