Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Čelanović: Socijaldemokrate najoštrije osuđuju skrnavljenje crkve Svetog Nikole

On je dodao da je neshvatljivo da neko u Kotoru, koji je sam po sebi grad spomenik, može da na ovakav način ošteti kulturno-istorijsko dobro, šaljući pri tome ružnu i neprimjerenu poruku

Socijaldemokrate Kotora najoštrije osuđuju skrnavljenje crkve Svetog Nikole ispisivanjem uvredljivih grafita“, rekao je Miloš Čelanović, član Glavnog odbora Socijaldemokrata iz Kotora.

„Naš grad je uvijek bio primjer međusobnog suživota i sklada svih koji u njemu žive, gdje se nikad nije gledalo koje je ko vjere, nacije ili bilo koje druge pripadnosti. Zato svi zajedno moramo doprinijeti očuvanju takve klime u gradu – naveo je Čelanović.

On je dodao da je neshvatljivo da neko u Kotoru, koji je sam po sebi grad spomenik, može da na ovakav način ošteti kulturno-istorijsko dobro, šaljući pri tome ružnu i neprimjerenu poruku.

-Ovim putem izražavamo očekivanje da će nadležni organi u što kraćem vremenskom roku naći i adekvatno sankcionisati počinioca ovog nedjela, istovremeno još jednom pozivajući sve političke i druge subjekte da zajedno doprinesemo stvaranju takve atmosfere da se u Kotoru ovakav incident nikad više ne ponovi“, zaključuje Čelanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve