Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Čelanović: Nove mjere diskriminatorne, gdje ste bili ljetos?

''Šta je gospodo sa onima koji, iz određenih razloga, ne mogu da prime vakcinu? Šta je sa dojiljama i trudnicama koje takođe imaju dileme u vezi sa vakcinacijom? I u krajnjem, odakle vam uopšte pravo da preko njih i bilo koga drugog ko se nije vakcinisao, popravljate sopstveni ''rejting'' o vakcinaciji, i popravljate činjenicu da vam je kampanja o vakcinaciji bila izuzetno loša, onda kad je uopšte bilo?''

Nove zdravstvene mjere, kojima se, između ostalog, onima bez COVID potvrde zabranjuje ulaz u određene prehrambene prodavnice, su bez sumnje nezakonite, jer su diskriminatorne u odnosu na sve one koji ne mogu da se vakcinišu, na one koji su se vakcinisali prvom dozom ili će tek, a kojima se zabranjuje pristup najosnovnijim životnim namirnicama. Uostalom, zabranjuje se ulaz i svima ostalima koji nijesu vakcinisani, iako je vakcinacija dobrovoljna. Dodatno, sve se dešava upravo onako kako smo i mi u Socijaldemokratama najavili prije par nedjelja: sad dolazi na naplatu potpuno žmurenje Instituta na nekontrolisanu sezonu i ulazak turista bez ikakvih kontrola, pa jedino ostaje da ih pitamo: A gdje ste ono bili do sad, saopštio je Miloš Čelanović, predsjednik kotorskog odbora SD-a.

“Dakle, nekontrolisanu sezonu, na koju je Institut dobio instrukcije iz Vlade da ćuti, sada plaćaju svi građani, i to tako što im se uskraćuje pristup osnovnim namirnicama. Šta je gospodo sa onima koji, iz određenih razloga, ne mogu da prime vakcinu? Šta je sa dojiljama i trudnicama koje takođe imaju dileme u vezi sa vakcinacijom? I u krajnjem, odakle vam uopšte pravo da preko njih i bilo koga drugog ko se nije vakcinisao, popravljate sopstveni “rejting” o vakcinaciji, i popravljate činjenicu da vam je kampanja o vakcinaciji bila izuzetno loša, onda kad je uopšte bilo?”, istakao je on.

Prema njegovim riječima, podsjećamo vas zato da ste, pri ograničavanju ljudskih prava, dužni da vodite računa o suštini prava koje se ograničava, važnosti svrhe ograničenja i njigovoj prirodi i obimu, te da vodite računa o tome da li postoji način da se svrha postigne manjim ograničenjem prava. Tako razmišljaju i time se vode ozbiljni stručnjaci.

“Ako nijeste sigurni gospodine Galiću, vi i oni koji su vam rekli da se ne oglašavate u toku sezone, prelistajte Ustav. Opušteno, uz jutarnju kafu, jer ste izgleda i ove mjere tako smišljali”, zaključio je Čelanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve