Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Čelanović: Ima nas da branimo Crnu Goru, jer rezervne domovine nemamo

''Ima nas da stanemo u odbranu države Crne Gore i njenog ustavnog poretka, jer mi rezervnu domovinu nemamo. Ima nas spremnih da, institucionalno i vaninstitucionalno, branimo Crnu Goru i njene institucije''

Sjutrašnji protestni skup pokreta “Ima nas” pokazaće još jednom snagu građanske Crne Gore i poslati jasnu poruku da se sa državom i njenim ustavnim poretkom ne može igrati niko”, saopštio je generalni sekretar Socijaldemokrata, Miloš Čelanović.

On je kazao da, nakon veličanstvenog skupa 9. novembra, više ništa u Crnoj Gori nije isto.

“Pokazala je građanska, evropska Crna Gora svoju snagu i pokazali smo da nas, iako pravimo manje buke od naših oponenata, i te kako ima. Ima nas da stanemo u odbranu države Crne Gore i njenog ustavnog poretka, jer mi rezervnu domovinu nemamo. Ima nas spremnih da, institucionalno i vaninstitucionalno, branimo Crnu Goru i njene institucije”, kazao je Čelanović.

On je ponovio zahtjeve organizatore i učesnika skupa prema aktuelnoj parlamentarnoj većini.

“Dakle, svima je jasno, da dok se ne povuče neustavni zakon o predsjedniku, dogovor oko bilo čega drugog nije moguć. Nakon toga, od ključnog je značaja da sjednemo i izaberemo usaglašeni prijedlog sudija Ustavnog suda, nakon čega je neophodno skratiti mandat Skupštini kako bismo održali vanredne parlamentarne izbore i Crnu Goru izveli iz krize i haosa u kojima se nalazi. Mi smo istrajni u svom naumu i dok ne dođemo do ovoga što zahtijevamo, nećemo odustati”, zaključio je Čelanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve