Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Čelanović: Abazović uništava diplomatsku mrežu Crne Gore

''Nakon što je njegov aktuelni savjetnik, a tadašnji ministar vanjskih poslova Đorde Radulović gotovo u potpunosti uništio crnogorski diplomatsku mrežu, Abazović taj posao sada završava''

Potez koordinatora ministarstva vanjskih poslova Dritana Abazovića kojim je otpravnicima poslova u Londonu, Vašingtonu, Prištini, te pri Misiji Crne Gore pri UN u Njujorku poslao rješenja o hitnom povratku u zemlju, nepuna dva mjeseca nakon što su tamo poslati, predstavlja klasično uništavanje diplomatske mreže Crne Gore, poručio je generalni sekretar Socijaldemokrata (SDCG) Miloš Čelanović.

Ovo je samo, po njegovim riječima, jedna od faza satiranja Crne Gore i njenih institucija koja, kako kaže, pokazuje da Abazović “ne mari ni za Crnu Goru, ni za njen ugled, niti za crnogorske državljanke i državljane u tim državama kojima je na ovaj način presječena svaka formalna veza za matičnom državom”.

“Nakon što je njegov aktuelni savjetnik, a tadašnji ministar vanjskih poslova Đorde Radulović gotovo u potpunosti uništio crnogorski diplomatsku mrežu, Abazović taj posao sada završava”, dodao je Čelanović.

Nikad Crna Gora, smatra on,  nije doživjela “ovakvu bruku u međunarodnim krugovima i nikad na ovaj način nije bila ponižena”.

“Abazović i njegova izdajnička Vlada, i u tehničkom mandatu, nastavljaju da nanose nemjerljivu štetu našoj državi i zato je što prije neophodno održati vanredne parlamentarne izbore kako bi na pozicije odlučivanja došli odgovorni ljudi koji vode računa o Crnoj Gori i svim njenim građanima”, zaključio je Čelanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve