Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Čekić: Zahvaljujući prethodnoj Vladi i našoj dijaspori juče je ispunjen višedecenijski san svih Gusinjana

Želim da se u ime građana zahvalim svima, a prije sveg prethodnoj Vladi i našoj dijaspori, koji su doprinijeli da se započne i završi put Gusinje - Podgorica, rekla je Čekić

Predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić se osvrnula na rad lokalne uprave, dosadašnje projekte, te izrazila pohvalu i zahvalnost za juče otvoreni put Gusinje – Podgorica.

„Lokalna samouprava stabilno funkcioniše, sve svoje obaveze prema zaposlenim, izvođačima radova i dobavljačima na vrijeme izmiruje, vrši se popravka i asfaltiranje lokalnih puteva, stipendiraju se studenti, i u okviru svojih mogućnosti pomaže razvoj kulture i sporta“, istakla je ona.

Gospođa Čekić je ukazala na nebrigu aktuelne vlasti za probleme građana, ali i potrebe opštine na čijem je čelu.

„Ono što nas posebno brine i opterećuje jeste značajno umanjenje kapitalnog budžeta koji je opredijeljen za našu opštinu, što faktički znači zaustavljanje realizacije projekata koji su već započeti i za koje postoji projektna dokumentacija“.

Takođe, istakla je veliku brigu za nerješavanje problema koji postoje od prvog dana povraćaja statusa Opštine Gusinje, a to su prije svega rekonstrukcija zgrade policije i uređenje izletišta Ali Pašini izvori.

Kako je istakla predsjednica Čekić problem predstavlja i činjenica da se za dobijanje ličnih dokumenata, putnih i identifikacionih mora ići u obližnju opštinu, tako da to kod građana izaziva i osjećaj nesigurnosti i nebrige države prema njima.

„Na kraju želim da se u ime građana zahvalim svima, a prije sveg prethodnoj Vladi i našoj dijaspori, koji su doprinijeli da se započne i završi put Gusinje – Podgorica preko graničnog prelaza Grabom, čime je ispunjen višedecenijski san mnogih Gusinjana i koji će, sigurna sam, doprinijeti ubrzanom razvoju naše opštine“, zaključila je predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Čekić: Zahvaljujući prethodnoj Vladi i našoj dijaspori juče je ispunjen višedecenijski san svih Gusinjana – CG Vijesti
04.08.2021-13:26 13:26

[…] Aktuelno […]

pravi
04.08.2021-18:29 18:29

Svaka čast, gospođo Čekić.