Subota, 30 Marta, 2024
Rubrika:

CDT sprovodi kampanju ”Glasaj slobodno – Bez prljavog novca”

Kazali su da je cilj kampanje da građane/ke podsjeti na njihovo pravo da glasaju po svom ubjeđenju, te da niko nema pravo da nedozvoljenim sredstvima utiče na njihov izbor

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) i ove godine sprovodi kampanju “Glasaj slobodno” kako bi promovisali neprikosnoveno pravo građana i građanki na slobodan politički izbor.

Kazali su da je cilj kampanje da građane/ke podsjeti na njihovo pravo da glasaju po svom ubjeđenju, te da niko nema pravo da nedozvoljenim sredstvima utiče na njihov izbor.

– U okviru kampanje smo pripremili osam promotivnih spotova sa porukama koje treba da motivišu građane/ke da slobodno izraze svoju volju na predstojećim predsjedničkim izborima i da ih podsjetimo na njihovo pravo da glasaju po svom ubjeđenju. Ovim promotivnom spotom podsjećamo da je zakonom zabranjeno prihvatanje priloga iz zabranjenih izvora. Za ova djela je zaprijećena kazna zatvora do pet godina – istakli su u CDT-u.

Poručili su da naši državni organi godinama “nijesu u stanju, čak ni nakon afere Koverta, da potkrijepe navode ozbiljnih domaćih i međunarodnih činilaca da se izbori u Crnoj Gori u značajnoj mjeri finansiraju iz nedozvoljenih domaćih i inostranih izvora”.

– Pozivamo građane/ke da se priključe našoj izbornoj zajednici i da podijele ključne poruke naše kampanje na svojim društvenim mrežama kako bi ohrabrili birače da se odupru eventualnim pritiscima i ucjenama. Pozivamo i medijske kuće, NVO i učesnike u izborima da nam pomognu da poruke u kampanji “Glasaj slobodno!” dođu do što većeg broja ljudi. Glasajte slobodno – zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve