Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Čavor: Opozicija zbog izborne kampanje ugrožava stabilnost

“Uprava policije je na profesionalan i adekvatan način obezbijedila javni red i mir uz minimalno korišćenje sredstava prinude i time pokazala još jednom svoju profesionalnost i posvećenost poslu”, kazao je Čavor

Sve što se dešava ovih dana zapravo je početak izborne kampanje opozicije, koja u te svrhe zloupotrebljava građane i ugrožava mir i stabilnost u Crnoj Gori, ocijenio je za Pobjedu Branko Čavor, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu, i najavio da se planira održavanje sjednice tog tijela povodom aktuelnih dešavanja.

“Vidjeli smo brojne predstavnike opozicije na snimcima u gradovima gdje je bilo sukoba. Žalosna je činjenica da nijesu poslušali ni sugestiju Episkopskog savjeta i mitropolita Amfilohija lično, da ne izvode ljude na ulice i da se suzdrže od miješanja i izazivanja nemira u novonastaloj situaciji. Ipak, budući da je ovo značajno pitanje, kao predsjednik Odbora za bezbjednost mogu da kažem da planiramo sjednicu na kojoj će se raspravljati o svim ovim pitanjima”, istakao je Čavor.

Poručio je da su snage bezbjednosti u aktuelnim događajima djelovale u skladu sa Ustavom i zakonima.

“Uprava policije je na profesionalan i adekvatan način obezbijedila javni red i mir uz minimalno korišćenje sredstava prinude i time pokazala još jednom svoju profesionalnost i posvećenost poslu”, kazao je Čavor.

Pozvao je građane da daju doprinos očuvanju mira, bezbjednosti i javnog zdravlja.

“Pozivam sve građane koji su i u prethodnom periodu borbe protiv korona virusa, demonstrirali visok stepen zrelosti i odgovornosti, da razumnim postupanjem i poštovanjem epidemioloških mjera, daju doprinos očuvanju mira, bezbjednosti i javnog zdravlja u Crnoj Gori”, rekao je Čavor.

Pohvalio je postupanje svih bezbjednosnih službi koji su, kako je rekao, obavili jedan veoma zahtjevan i složen zadatak u prethodnim mjesecima.

“Siguran sam da je njihov doprinos u suočavanju sa virusom kovid-19 bio od izuzetne važnosti i da je to snažan doprinos očuvanja zdravlja građana Crne Gore i opšte bezbjednosti”, dodao je Čavor.

Grupe građana su u više crnogorskih gradova protestovale zbog pritvaranja episkopa budimljansko-nikšićkog SPC Joanikija i sedam sveštenika, ali su protesti pretvoreni u izazivanje nereda, četničke pjesme, obračun sa policijom, kao i blokiranje pojedinih saobraćajnica. Sukobili su se sa policijom u Nikšiću i Pljevljima, gdje je masa nasrnula kamenicama na policajce, od kojih je veliki broj njih povrijeđen.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve