Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Čavor: Institucije pokazale snagu, oduprijećemo se politici destrukcije

On je pozvao sve partije, građane i ostale aktere, koje, kako je rekao, ovih dana dobro prepoznajemo u agresivnoj ulozi, na razum i smirivanje tenzija, dijalog i poštovanje institucija sistema

Država je ovih dana pokazala snagu i odlučnost da štiti državne interese, suverenitet i građansko društvo, mir i bezbjednost svih građana i njihove imovine, saopštio je na današnjoj sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu predsjednik tog skupštinskog tijela Branko Čavor.

On je pozvao sve partije, građane i ostale aktere, koje, kako je rekao, ovih dana dobro prepoznajemo u agresivnoj ulozi, na razum i smirivanje tenzija, dijalog i poštovanje institucija sistema.

“Posebno su za svaku osudu napadi, uvrede, kamenovanje i etiketiranje pripadnika Uprave policije i njihovih porodica, koji posao obavljaju časno, savjesno, profesionalno i reaguju srazmjerno napadima kojima su izloženi od strane učesnika protesta. U ovakvim napadima prednjače predstavnici Demokratskog fronta i Demokrata koji isturaju ispred sebe građane, najbliže članove svojih porodica, manipulišu njima izlažući ih opasnosti, a sve zbog ličnih političkih i finansijskih interesa”, naveo je Čavor.

Dodao je da sve ovo što se događa ovih dana nije ništa novo, već je nastavak događaja koji su počeli još 2015. godine ispred Skupštine, a kulminirali pokušajem državnog udara uoči parlamentarnih izbora naredne godine, u koji su bili uključeni i tadašnji i današnji partneri – nacionalističke strukture iz Srbije i drugih država.

Država je tada, naglašava predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu, kao i ovih dana pokazala snagu, a tako će biti i u svim eventualnim budućim nasrtajima na ono što su njeni interesi.

“Zato što je današnja Crna Gora zrelo demokratsko društvo izgrađenih institucija, članica NATO-a i prva sljedeća država članica EU. Ipak, najbolji i najprecizniji odgovor će dobiti od najmeritornijih – od građana na izborima 30. avgusta kada će ovakva politika destrukcije biti još jednom, ovog puta zauvijek, poražena”, zaključio je Čavor.

Na današnjoj sjednici Odbora dogovoreno je da se u ponedjeljak održi nova sjednica povodom aktuelnih dešavanja u Budvi i drugim opštinama. Kako je najavljeno, sjednici će prisustvovati i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Veselin Veljović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve