Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Carević: Nemam namjeru da više obavljam funkciju predsjednika Opštine Budva

Lista koju će predvoditi Božović, kaže Carević, ima njegovu apsolutnu podršku

Predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević održao je pres konferenciju na kojoj se zahvalio što je imao priliku da vrši funkciju predsjednika opštine od 5. januara 2019.

“Od prvog dana suočio sam se sa brojnim problemima kada sam stupio na dužnost koji su nažalost pratile ucjene od strane koalicionih partnera i stalna opstrukcija u radu koja je nanosila štetu građanima Budve”, naveo je on.

Kaže da su uspjeli da vrate preko 53 miliona naslijeđenog duga, da isplate sva kreditna zaduženja, da isplate reprogram poreskog duga za doprinose iz ranijeg perioda, da redovno isplaćuju plate i zarade svim zaposlenima i da finansiraju sve tekuće rashode.

“Na današnji dan Opština Budva ima preko 5,1 miliona na svom računa i nije se zadužila dodatno niti jedan jedini cent. Uspjeli smo da od dolaska na vlast sve prihode Opštine Buvda povećamo 30 % kako kapitalnih tako i tekućih.

Uspjeli smo da u ove tri godine imamo investicioni ciklus od 30 miliona eura koje su uložene u grad, u komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu, u nova igrališta, nove ulice, nove kružne tokove i raskrsnice”, istakao je on.

Kao glavni razlog njegovog obraćanja je naveo to što je kaže želio da obavijesti javnost da se od prvog do posljednjeg dana zalagao za princip smjenjivosti vlasti.

“Uspjeli smo da nakon 30 godina smijenimo odnarođeni režim koji je pljačkao građane i stvarao nepravdu na svim nivoima. Od 2016. godine DPS više nije na vlasti u Budvi, a takođe smo ih i 2020. godine porazili do te mjere da se više u tom formatu ne mogu vratiti na vlast.

Princip smjenjivosti vlasti podrazumijeva ne samo promjenu vlast već i personalnu promjenu onih koji vrše javne funkcije”, naveo je Carević.

Smatra da je biti u dva mandata predsjednik opštine dovoljno za svakog pojedinca.

“U tom smislu, želim da vas obavijestim da na izborima koji su raspisani 5.juna u Budvi neću biti nosilac liste DF niti bilo koje funkcije u vlasti. Iako sam za ova dva izborna ciklusa ukupno bio predsjednik opštine 3,5 godine mislim da je to bilo dovoljno i da treba šansu ukazati drugima”, poručio je Carević.

Povjerenje građana da vodi grad dobio je, dodaje, na izborima 30.avgusta 2020.

“Ultimatumi koji su dolazili da podnesem ostavku značili su promjenu izborne volje i iz tog razloga nisam pristao na ucjene niti sam na to imao pravo.

Da su građani smatrali da neko drugi treba da vodi ovaj grad onda bi to jasno iskazali na izborima. Oni koji su frustrirani svojim izbornim rezultatom su pokušali da  mijenju  izbornu volju i obesmisle osnovna pravila demokratije.

Odluka da se povučem sa funkcije predsjednika opštine ne datira od juče niti je donijeta iz razloga što je to neko tražio a pogotovo ne što je to neko očekivao.

Račun polažem i isključivo sam ga polagao građanima Budve čija je izborna volja obavezujuća za svakoga, a za mene pogotovo”, kazao je Carević.

Rekao je da će listu DF u Budvi predvoditi Milo Božović, poslanik u Skupštini Crne Gore a raniji menadžer opštine Budva.

“Da ne bi bilo ikakve dileme ili pogrešnih tumačenja, želim da naglasim da se ne povlačim iz politike već da ću i te kako biti prisutan u političkim procesima i političkom životu Crne Gore, spreman da se, ukoliko to bude zahtjev i volja naroda, uključim u punom kapacitetu kako sam to uradio na izborima 2016. godine”, zaključio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
21.04.2022-14:42 14:42

Nalopuzo si se da i praprapra unucad imaju od cega zivjet dali ces odgovarat za zla koja si ucinijo i nacionalizam cetnicki ubetonirao da ti je preca SRBIJA OD CG A krades i cupas sto se sapa dovatis i za ona zla 5 SEPTEMBRA NA CETINJE ostaje da se vidi da li ces SPUZ-PRDARA obezbijediti jedan krevet za tebe!

Oće oće
21.04.2022-16:27 16:27

I ti ćeš brzo u maricu ako bogda!!

A watchful
21.04.2022-19:22 19:22

good riddance to scum