Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Carević: Popovi odradili dezinfekciju, dezinsekciju i demonizaciju Opštine?!

Nije tajna da je Marko Bato Carević oduvijek bio vještiji u računu, nego u retorici. Njegovo bogatstvo zorno svjedoči o tome

Poslušajte izjavu Carevića!

Čelnici budvanske opštine, predsjednik Marko Bato Carević i šef parlamenta Krsto Radović gostovali su sinoć na lokalnoj televiziji, u emisiji Okrugli sto. Kompletnu emisiju možete pogledati… ako vam bude do toga nakon kratkog inserta iz odgovora u kojem stari-novi gradonačelnik prijestonice crnogorskog turizma pokušava da objasni šta su popovi radili u prostorijama Opštine, na dan njegove inauguracije.

Nije tajna da je Marko Bato Carević oduvijek bio vještiji u računu, nego u retorici. Njegovo bogatstvo zorno svjedoči o tome.

No, za jednog zvaničnika, makar i opštinskog, ovakav manjak vještine baratanja riječima prijeti da postane dramatičan politički problem! Da li je u konkretnom odgovoru gospodin Carević uporedio odbornike bivše većine sa mikroorganizmima, a sadašnje sa bubarusima? Da li je povukao znak jednakosti između SPC i nekog preduzeća koje se bavi sanitarnom zaštitom? Ili, još gore – kompanijom za obavljanje đavoljih poslova?

U pravu ste, jeste tužno i jeste strašno i nikom zrelom i odgovornom, slušajući ovu emisiju nije bilo do smijeha. Uz dužno poštovanje Marka Carevića kao građanina, ono što prethodnih dana gledamo i slušamo od njega ili pod njegovom komandom, civilizacijski je sunovrat. Možda je ova država u svijetu bila na lošem glasu zbog kriminala i korupcije, ali nikad kao sad nije bila zemlja za sprdnju.

U svakom slučaju, predsjednik Carević bio je značajno jasniji kad se dotakao Dritana Abazovića, a povodom kritike kojom se oglasila budvanska URA. Što je, sad, problem da pop dođe da “prekadi” u Opštinu, a kad je “borba oko fotelja” Abazoviću nije bio problem da ode u Ostrog…”slava mu i milost”?

I da nam je, svima, Bog u pomoć.. u skladu sa principom sekularnosti, zapisanim u Ustavu Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
pgtrotinet
26.09.2020-21:01 21:01

Mislim da je trebao da ovaj intervju da na engleskom jeziku jer bi on to bolje objasnio..sjetite se samo one sjajne konverzacije sa onim Turcinom pred izbore u Budvi..

Nikola
28.09.2020-06:17 06:17

Ovo govedo je potrefilo :))). Kakva je olos usla u hram demokratije i treba ih sve do jednoga dezinfikovati, deratisati i ocistiti od svijeh zala koje po rodjenju nose :)))))))