Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Čarapić: Stvoreni uslovi za proglašenje konačnih rezultata u Podgorici

''Stupanjem na snagu današnjeg rješenja DIK-a, stvorili su se svi uslovi da se proglase konačni rezultati izbora, i na taj način sprovede volja građana koji su na izborima nedvosmisleno glasali za smjenu vlasti''

Pozdravljamo današnju odluku Državne izborne komisije kojom je usvojen naš prigovor sa predloženim dispozitivom kojim se utvrdjuju konačni rezultati podgoričkih izbora koji su održani 23. okobra. Ovim je napravljen odlučan korak ka tranziciji vlasti u Podgorici, kazao je Vasilije Čarapić,član predsjedništva Pokreta Evropa sad.

“Ako nekome do sada nije bilo jasno da je DPS nezakonitim djelovanjem preko predsjednika Izborne komisije Glavnog grada opstruirao demokratsku tranziciju vlasti, današnja odluka Državne izborne komisije ne ostavlja prostor za bilo kakvu dalju dilemu. Nakon jasne pobjede snaga, predvođenih Evropom sad koje su poslale DPS u političku prošlost, ova partija je bila upalila svoje opstruirajuće mehanizme i ušla u proces blokade tranzicije vlasti. Ovaj put su se služili najprljavijim metodama i išli na sve ili ništa tako što su prvo blokirali Ustavni sud neglasanjem za izbor sudija, pa zatim iskoristili svoje partijske vojnike i desničarske organizacije da zloupotrebljavaju ovu blokadu sa ciljem odlaganja predaje vlasti po svaku cijenu”, kazao je Čarapić u izjavi za medije.

U međuvremenu su, ističe Čarapić, dodatno izgubili i podršku svojih glasača i podršku međunarodne zajednice kojoj su godinama prodavali maglu o tome kako “oni stoje na braniku države, iako su, kao što je to sada itekako vidljivo, upravo oni bili i ostali glavni destabilizujući faktor u Crnoj Gori”.

“Stupanjem na snagu današnjeg rješenja DIK-a, stvorili su se svi uslovi da se proglase konačni rezultati izbora, i na taj način sprovede volja građana koji su na izborima nedvosmisleno glasali za smjenu vlasti”, zaključuje Čarapić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
KLEMENTINA
02.12.2022-10:44 10:44

Kako je tužno slušat jedno te isto onih starih papagaja, a još tužnije je saznanje da i ovi recimo naizled ”bistri”ponavljaju. Saznanje je bolno.