Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

CANU i Udruženje pravnika obilježavaju 15 godina od donošenja Ustava Crne Gore

Iz UPCG podsjećaju da je ustavotvorna Skupština Republike Crne Gore usvojila dana 19. oktobra 2007. godine Ustav Crne Gore, koji je progašen 22. oktobra 2007. godine

Crnogorska akademija nauka i umjetnosti (CANU) i Udruženje pravnika Crne Gore (UPCG), u saradnji sa Skupštinom Crne Gore, prigodnim naučnim skupom, koji će se održati 20-tog oktobra, obilježiće 15 godina od donošenja Ustava Crne Gore.

Iz UPCG podsjećaju da je ustavotvorna Skupština Republike Crne Gore usvojila dana 19. oktobra 2007. godine Ustav Crne Gore, koji je progašen 22. oktobra 2007. godine.

“Učesnicima skupa će se obratiti predsjednica Skupštine Crne Gore gospođa Danijela Đurović, akademik Zoran Rašović – sekretar odjeljenja društvenih nauka CANU i prof. dr Branislav Radulović – predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore. U prilog ovom jubileju crnogorske ustavnosti referate na ovu temu imaće prof. dr Mladen Vukčević i prof. dr Milan Marković, profesori Ustavnog prava i raniji predsjednici Ustavnog suda Crne Gore”, naveli su u saopštenju.

Udruženje pravnika će izlaganja svih učesnika objaviti u posebnom izdanju „Pravnog zbornika“ koji će biti štampan povodom 90 godina od osnivanja najstarije asocijacije crnogorskih pravnika.

“Crnogorska akademija nauka i umjetnosti ranije je organizovala naučne skupove posvećene Ustavu Knjaževine Crne Gore iz 1905. godine i temi „Ustavni patriotizam“, a Udruženje pravnika Crne Gore organizovalo je naučne skupove posvećene obilježavanju 110 godina parlamentarizma u Crnoj Gori (2016) i deceniji moderne crnogorske ustavnosti (2017)”, podsjeća se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve