Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Canović: Vlada otpisana od svih, pa i od međunarodnih partnera

''Urušavanje koje vidi svako, osim onoga koji tu Vladu vodi''

Ova Vlada nije samo pred padom na internom planu, već je, bićemo slobodni da zaključimo, otpisana i od dobrog dijela međunarodnih partnera. Da radi katastrofalno loše, pokazuje posljednji izvještaj EK koji je gotovo najgori ikad, ali i posljednja izjava ambasade SAD, koja je jasno saopštila da konkretni rezultati rada ove vlade izostaju, te ističe oštru polarizaciju društva, saopštio funkcioner Socijaldemokrata i predsjednik opštine Plav, Nihad Canović.

“Uzimajući u obzir da je diplomatski jezik pristojan i suzdržan, a da trenutno u ocjenama međunarodnih partnera često imamo vrlo oštre i prilično otvorene reakcije na rad ove vlade, od Vladinih izmjena zakonskih propisa mimo proceura i krišom, pa sve do izvještaja EK i posljednje ocjene SAD, jasno je da su međunarodni partneri takođe sasvim svjesni stanja u Crnoj Gori od početka mandata Vlade”, ocijenio je Canović.

Prema njegovim riječima, kada svemu ovome dodate bezbroj suptilnih poruka, poput one MMF-a “da plan “Evropa sad” ne treba organizovati odjednom nego fazno, ali i posljednja istraživanja crnogorskog javnog mijenja koja pokazuju ogromno razočarenje radom Vlade, ne preostaje ništa drugo nego da konstatujemo njeno potpuno urušavanje i prije samog pada”.

“Urušavanje koje vidi svako, osim onoga koji tu Vladu vodi. No to što ova vlada živi i djela van realnosti, ne može je spasiti već naprotiv: ubrzaće njen kraj, koji je sada možda i pitanje nedjelja”, zaključio je Canović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve