Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Čanak: Kada se Crna Gora dovede na vazalnu stranu, tog momenta se otvara pandorina kutija svih zala

Kaže da dok postoji nezavisna, suverena i demokratska Crna Gora, nema velike Srbije, nema Velike Albanije i nema Velike Hrvatske. ''Kada se Crna Gora dovede na vazalnu stranu, tog momenta se otvara pandorina kutija svih zala'', ističe Čanak

Gostujući u emisiji “Izborna noć” na Gradskoj RTV predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kazao je da ga ne interesuju poruke predsjedničkih kandidata i da u tim trenucima svako priča ono što odgovara njegovim biračima.

“Predsednik Milo Đukanović za sobom ima tri decenije političkog rada na čelu Crne Gore, na ovaj ili onaj način, za njim stoji obnavljanje nezavisnosti i za njim stoje rezultati. Ne postoji ni jedna politika koja ne pravi greške, postoji pogrešna politika, a to su različite stvari”, kazao je Čanak.

Navodi da se Milatović obraća onom dijelu publike koja nije neupitno neopredijeljena za nezavisnost Crne Gore.

“Tu se odmah spominje Srbija, regionalne integracije, a ne smijemo zaboraviti da te regionalne integracije mogu postojati samo i isključivo ako želite prosperitet u okviru EU, a ne neka utešna nagrada za obdanište, za buduće članove koji će da se navikavaju jedni na druge. Šta da se navikavamo? To su zemlje koje su bile jedna država”, rekao je Čanak.

Kaže da dok postoji nezavisna, suverena i demokratska Crna Gora, nema velike Srbije, nema Velike Albanije i nema Velike Hrvatske. “Kada se Crna Gora dovede na vazalnu stranu, tog momenta se otvara pandorina kutija svih zala”, ističe Čanak.

Objašnjava da je ovo daleko šira priča i da Crna Gora daleko više treba Rusiji nego Srbiji, zato što Rusija nema gdje da napravi pomorske baze na Sredozemlju ako ne uzme crnogorsku obalu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
03.04.2023-11:47 11:47

Hvala Vam G-dine Canak..Vi ste veliki prijatelj CG..EU spava..Merkel je unistila Ukrajinu..a i donekle CG..