Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Čanak dao podršku svojoj duhovnoj braći – braći po evropejstvu, sekularizmu, antifašizmu i toleranciji

''Dolaskom u Crnu Goru i prisustvom na Cetinju u najtežim trenucima za crnogorsku prijestonicu u modernom dobu - Nenad Čanak je odbranio čast Vojvodine i svih građana Srbije kojima je demokratija na srcu''

Za Crnogorsku partiju je neprihvatljivo da Nenad Čanak, politički lider Vojvođanskog Fronta i LSV, po zahtjevu crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova daje izjave u novosadskoj policiji i objašnjava zašto Vlada Crne Gore i njeni instrumenti sile ne trebaju da napadaju sopstveni narod u svojoj državi, napisali su u saoštenju.

”Taman kada smo pomislili da je tortura nad Cetinjanima najniža tačka “apostolske vlade”, otkrili smo da se servilnost zvanične Podgorice prema Beogradu mora dalje dokazivati – progonom Vojvođana. Koristeći državni represivni aparat sada se ulazi u obračun sa istaknutim građanskim aktivistima i političkim predstavnicima koji afirmišu autentične vojvođanske osobenosti. I sve to po nalogu nekadašnjeg Miloševićevog portparola, koji je javno tražio taj progon”, dodali su.

Kako su kazali dolaskom u Crnu Goru i prisustvom na Cetinju u najtežim trenucima za crnogorsku prijestonicu u modernom dobu – Nenad Čanak je odbranio čast Vojvodine i svih građana Srbije kojima je demokratija na srcu. Tih dana on je dao podršku svojoj duhovnoj braći – braći po evropejstvu, sekularizmu, antifašizmu i toleranciji i crnogorska zajednica u Srbiji mu se zahvaljuje zbog toga.

”Ne čudi to da se glas za građansku i sekularnu Crnu Goru čuje baš u Vojvodini, svetioniku multietničkog života u Srbiji. U Vojvodini čiji građani imaju sve više razloga za zebnju od pomahnitalog centralizma i fundamentalizma koji se širi iz Beograda. Takođe, ne iznenađuje da je upravo Nenad Čanak otišao na Cetinje u vrijeme kada se nova crnogorska vlast obračunavala sa građanima tog slobodarskog grada po instrukcijama iz centara koji su neprijateljski nastrojeni prema nezavisnosti Crne Gore i crnogorskom identitetu, kao i prema autonomiji Vojvodine i vojvođanskom identitetu”, dodali su.

”Crnogorska partija poziva vlasti u Crnoj Gori da ne uvlače građane i političke lidere susjedne Srbije u svoje krajnje kompromitujuće političke aranžmane i da odmah zaustave politički progon neistomišljenika.”, zaključili su u saopštenju iz Crnogorske partije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Djuro
29.10.2021-14:00 14:00

Postovani gospodine u nevolji se prijatelji vide mi cemo uvjek cjjeniti vase prisustvo kad niko iz opozicije iz SRBIJE NIJE SE CUO VEC SU SVI CUTILI STO ZNACI DA SU SE SLAGALI SA POLITIKOM SRPSKOG SVJETA I NASE IZDAJNICKE VLADE