Utorak, 21 Marta, 2023
Rubrika:

Camaj: Nimanbegu bi za poslanički mandat prevario i rođenu majku

Prema njegovim riječima, ono što kaže Nimanbegu, ostavlja utisak da se želi pokazati spasiocem Albanske stvari time što nije podržao novu Vladu, te kako bi da je neko drugi bio na njegovom mjestu, podržao

Nakon saopštenja Albanskog Foruma saopštenjem se oglasio samozvani poslanik Genci Nimanbegu, i nijednom riječiju nije osporio obavezu da podnese ostavku na mjesto poslanika, čime je potvrdio sve naše navode izrečene o njemu, saopštio je predsjednik Demokratskog Saveza Albanaca Nikola Camaj. 

Prema njegovim riječima, ono što kaže Nimanbegu, ostavlja utisak da se želi pokazati spasiocem Albanske stvari time što nije podržao novu Vladu, te kako bi da je neko drugi bio na njegovom mjestu, podržao.

“Smjela, ali veoma bezobrazna tvrdnja narcisoidnog Gencija, jer je on imao makar obavezu da se konsultuje sa Albanskim Forumom, čijim glasovima je postao poslanik. Kako tih konsultacija nije bilo, on ne može, čak i ne bi smio da optuži bivše koalicione partnere da bi oni uradili nešto bez saglasnosti naših partnera, EU, SAD, Tirane i Prištine. Krajnije bezobrazluk objaviti nešto tako, a da o tome nije dobio bilo kakva uvjerenja od nas”, ocijenio je Camaj.

Predsjednik Demokratskog Saveza Albanaca ističe da je, jučerašnje saopštenje pisano mnogo prije raspuštanja Skupštine, tako da, poručuje, Albanskom Forumu sigurno nije pokvarena nikakva kombinatorika, ali donošenjem takve odluke, samostalno, Nimanbegu je računao na svoju dobitnu kombinaciju, koju nije želio podjeliti sa onima koji su mu omogućili da budu u takvoj pozicij. To, ocjenjuje Camaj, najbolje govori o “plemenitosti” takvih odluka.

“Genci, u svom obraćanju pokušava da ubaci klicu i unutar Foruma, ali to kako se mi poštujemo i kako sarađujemo najbolje znaju stanovnici Malesije i diaspore, koji su nas ngaradili, povjerivši nam apsolutnu vlast za naredne četiri godine. A gdje je u tome „plementi“ Nimanbegu”, kazao je Camaj.

O tome, dodaje Camaj, govori sve, od Koalicionog sporazuma, do svih sureta i dogovara, pa i potpisa, od decembra na ovamo.

“I ovom prilikom želim da citiram pismo od 20.12.2022, potpisanog od Gencija Nimanbegua, gdje stoji da „…predsjedništvo Force predlaže da se prenos mandata od Force ka Albanskom Forumu obavi na proljećnom zasjedanju, jer će ova vlada ostati do jeseni 2023.“ a što je potvrdjeno i zaključcima sa sastanka od 05. 01. 2023., gdje, pod tačkom 2 stoji da će „Genci Nimanbegu ovo činiti javnim posretsvom medija tokom februara mjeseca, odnosno tokom predizborne kampanje u Tuzima“, naveo je predsjednik Demokratskog Saveza Albanaca.

Umjesto toga, ističe, za izbore u Tuzima Forca se pridružuje Demokratskoj partiji Fatmira Đeke, kako bi oštetili Forum, ali dobiju pravi odgovor, jer jedan ministar i jedan samozvani poslanik dobijaju tek nešto više od 150 glasova.

“Na kraju da napomenem još jednu činjenicu iz našeg zadnjeg susreta u Baru 09. marta, kada je navodno odlagao ostavku do 16. marta, kako ne bi nekom drugom omogućio da podrži vladu(?!), te razumijevanjem takvog alibija sam mu ponudio da potpiše ostavku i stavi datum poslije 16., što nije prihvatio, čime me uvjerio da će ostati doslijedan svojoj praksi, da prevari sve kolacione partnere”, kazao je Camaj.

Od tog dana, ističe, kada je ipak „čvrtsto obećao“ da će ostavku podnijeti 16. marta, se nije javio ni na pozive, ni na poruke.

“Ipak, na pozive medija da se izjasnim po tom pitanju, ja sam odbio komentare, i ostavio za 16., jer nekako u sebi sam htio vjerovati da će on, zbog sebe, zbog ogledala, zbog svoje djece, ipak ispoštovati datu riječ-Besu, koju je dao još 16. decembra, kada ispred Nika Đeljošaja, u Hiltonu, čestitao mi mandat „već od utorka“, 20.12, kada umjesto toga, stiže već pomenuto pismo”, naglašava Camaj.

Toliko što se tiče, kako je naveo, oko toga ko laže a ko govori istinu, i ko radi iskreno, a ko trguje političkim benefitima.

“Nimanbegu, za poslanički mandat bi prevario i rođenu majku. Nek mu je srećno sa mandatom i sa takvim obrazom, kojeg je izgubio odavno, prevarivši Vaselja Sininištaja, Zanu Sarvan, Mehmeta Zenku”, zaključio je predsjednik Demokratskog Saveza Albanaca.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve