Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Cakan: Pozivamo građane – ne političare, da počnemo da razmišljamo o budućnosti

Zabrinuti za našu zemlju iz Biram Crnu Goru predlažu da Vlada Crne Gore napravi sporazume sa zemljama iz kojih nam tradicionalno dolazi najveći broj turista, kako bi agencije i putnici bili sigurni da će moći ući u Crnu Goru i da neće biti otkaza

Evropska unija neće pomoći našoj zemlji da vrati kineski kredit od milijardu eura koji stiže na naplatu. Znali smo, upozoravali smo, opominjali smo da će biti teško, ali čak ni mi nismo mogli da predvidimo ovako crn scenario, saopštio je predsjednik Biram Crnu Goru Radomir Novaković Cakan.

Kako kaže Frankfurter algemajne cajtung piše o dugovima naše zemlje za auto-put: “Milijardu evra kredita je mnogo novca. Posebno kada zemlja ima godišnji BDP od četiri milijarde”.

Cakan ističe, da podjele koje gledamo ovih dana nas neće odvesti nikuda osim u još veće siromaštvo.

“Ko će od turista doći u zemlju koja je na naslovnim stranama svjetskih medija zbog unutrašnjih sukoba, velikih brojeva zaraženih i umrlih od korone ili za koju tvrde da je u dužničkom ropstvu i da će im Kinezi sve uzeti”, kazao je Cakan.

Prema njegovim riječima, Biram Crnu Goru već nedjeljama upozorava sve relevantne faktore u našoj zemlji da se posvete ekonomskoj stabilnosti i da se konačno krene razmišljati o budućoj turističkoj sezoni koja je pred vratima.

“Apelujemo još jednom na Vladu Crne Gore da počnemo sa pripremama za narednu sezonu. Ako nam ova sezona propadne kao i prošla, ostaćemo na prosjačkom štapu i u septembru će ovo biti zemlja zatvorenih malih i srednjih preduzeća, a u decembru zemlja gladnih”, napominje Cakan.

Zabrinuti za našu zemlju iz Biram Crnu Goru predlažu da Vlada Crne Gore napravi sporazume sa zemljama iz kojih nam tradicionalno dolazi najveći broj turista, kako bi agencije i putnici bili sigurni da će moći ući u Crnu Goru i da neće biti otkaza.

“Da već sada propiše uslove za dolazak turista, da gradovi na primorju krenu u zajedničku pripremu za ovogodišnju sezonu i da privremeno ukine dozvole za izdavanje smještaja koje prošle godine nisu ni korišćene”, navodi Cakan.

Kako dodaje, samo ujedinjeni možemo pomoći našoj zemlji.

“Zato mi iz Biram Crnu Goru molimo, ne više političare kojima su samo fotelje bitne, već građane- da počnemo da razmišljamo o budućnosti, poštujući prošlost i tradiciju svakoga ko živi u Crnoj Gori”, zaključio je predsjednik Biram Crnu Goru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve